Opinii

Aleph News. Fini sunt! O ţară guvernată pe Facebook: În timp ce firmele încearcă să iasă din criză muncind în fiecare zi sub ameninţarea Covidului, să plătească salariile, taxele şi impozitele, PNL şi USR îşi arată muşchii incompetenţei politice de a conduce ţara

Aleph News. Fini sunt! O ţară guvernată pe Facebook:...

Autor: Cristian Hostiuc

15.04.2021, 13:46 2345

În 2020 companiile au plătit la buget TVA de 60 mld. lei, adică peste 12 mld. euro. Accizele au însumat 30 mld. lei, iar impozitul pe profit a fost de 15 mld. lei. În contul impozitului pe venit şi pe salariu, companiile şi persoanele fizice au plătit 24 mld. lei.

Pentru asigurările sociale ale angajaţilor, adică pensia, companiile au plătit 112 mld. lei, respectiv 25% din salariul brut al fiecărui angajat.

Acestea sunt o parte din taxele şi impozitele pe care an de an companiile şi persoanele fizice le plătesc statului pentru ca acesta să ofere educaţie, sănătate, drumuri, apărare României şi cetăţenilor ei.

În 2020, an de criză, din impozitele şi taxele sectorului privat statul a plătit 109 mld. lei pentru salariile celor 1,2 milioane de bugetari. Asta în condiţiile în care salariile la buget sunt cu 60% mai mari decât cele din sectorul privat, adică cei care plătesc taxele şi impozitele.

Vedeţi VIDEO şi citiţi opinia integrală pe Aleph News.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO