Opinii

Adrian Vasilescu: E pe sfârşite şi recesiunea noastră. Nu însă şi criza!

Adrian Vasilescu: E pe sfârşite şi recesiunea noastră. Nu însă şi criza!

Autor: Adrian Vasilescu

08.03.2011, 20:41 32

"Istoria ne învaţă că orice recesiune, oricât ar fi de dură,vine şi trece. E pe sfârşite şi recesiunea noastră. Nu însă şicriza, care ne va da încă dureri de cap. Un an sau poate chiar maimulţi, scrie Adrian Vasilescu, într-un comentariu care va fipublicat de Ziarul Financiar miercuri.


"Dar oare, după recesiune, filmul vieţii economice va fi reluat deacolo de unde s-a rupt? Viaţa economică va curge în aceeaşi albieşi ţara va reveni la stilul de consum de dinainte de 2007-2008? Unfapt e cert: nu va fi ca în arhitectură", notează consilierulBNR.

"În lume, nenumărate oraşe, străzi, centre istorice suntreclădite după metoda retro. Arhitecţii caută vechile planuri,adună fotografii de demult, apelează la amintirile localnicilor şirefac totul aşa cum a fost, până în cele mai mici detalii. Dacăînsă în arhitectură un astfel de procedeu dă rezultate bune, îneconomie nici măcar nu e posibil. Va fi nevoie de proiecte noi. Şide un drum nou". Citiţi comentariul integral al lui AdrianVasilescu în Ziarul Financiar de miercuri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO