Turism

Proiect pentru construirea unui centru balnear în staţiunea Covasna, în valoare de 5 milioane euro

Autor: Kiss Edit,

13.10.2010, 16:40 17

Primarul oraşului Covasna, Lorincz Zsigmond, a declarat,miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că în cursul zilei de marţis-a întâlnit, la Bucureşti, cu ministrul Dezvoltării Regionale şiTurismului, Elena Udrea, ocazie cu care au discutat despreiniţiativa autorităţilor locale de a construi în staţiune un centrubalnear-welness.

Potrivit sursei citate, acest centru balnear s-ar construi pe osuprafaţă de şase hectare, aflată în domeniul public al oraşului,adăugând că ministrul Elena Udrea a promis că ministerul va finanţaacest proiect.

Lorincz Zsigmond a precizat că în acest an se va organizalicitaţia pentru elaborarea proiectului, precum şi pentru alegereaexecutantului, astfel încât anul viitor să poată fi începutelucrările în sine, care pot fi finalizate în trei ani.

Edilul a adăugat că a primit promisiuni că, în acest an,Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului va finanţaelaborarea proiectului, estimată la aproximativ 200.000 de euro,urmând ca apoi să aloce fonduri şi pentru implementareainvestiţiei.

Potrivit sursei citate, valoarea investiţiei în acest caz esteestimată la aproximativ cinci milioane de euro.

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a finanţat şideschiderea unui Centru de Informare Turistică în staţiuneaCovasna, inaugurarea având loc în 19 februarie, în prezenţaministrului Elena Udrea.

Acest centru s-a realizat în urma unei investiţii de 750.000 delei, bani proveniţi din fonduri ale Ministerului Turismului, şioferă turiştilor veniţi în staţiune informaţii despreposibilităţile de cazare şi petrecere a timpului liber.

Staţiunea Covasna este vizitată anual de câteva mii de turiştidin ţară şi străinătate, care vin aici în special pentru tratareaafecţiunilor cardio-vasculare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO