Media & Advertising

ZF Live. Cosmin Oţel, Initiative Media: Tinerii aleg să caute un video pe YouTube în loc să citească un text

Cosmin Oţel, digital strategy director al Initiative Media

Cosmin Oţel, digital strategy director al Initiative Media

Autor: Simona Tatu

30.06.2017, 00:05 173

Videoul este şi va rămâne în continuare cel mai amplu şi complex format de transmitere a unui mesaj, preferat de majoritatea utilizatorilor, a spus Cosmin Oţel, digital strategy director al Initiative Media, parte a Lowe Group, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

„Evoluţia pieţei de video este foarte importantă, lucru pe care nu îl susţinem doar noi, ci şi Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, care spune că videoul este prioritatea zero pentru Facebook. Videoul a fost şi va fi în continuare cel mai amplu şi mai complex format de transmitere a unui mesaj. Multă lume îl preferă. În rândul tinerilor este un trend să caute un video pe YouTube în loc de un text“, a completat Cosmin Oţel.

Piaţa online este estimată să ajungă la 74 de milioane de euro în 2017, în creştere cu 18% faţă de anul 2016, conform raportului Media Fact Book realizat de agenţia Initiative Media. Acest raport prezintă analiza pieţei româneşti de media în anul 2016, cât şi tendinţele industriei de specialitate în anul 2017. 

„Piaţa de online a fost estimată în 2016 la 64 de milioane euro, în creştere cu 17% faţă de 2015, iar estimările ne arată că piaţa de online va creşte în 2017 cu 18%, ajungând la 74 milioane de euro. Cred că este totuşi o cifră mică faţă de aşteptările şi potenţialul din această zonă. Din analizele Media Fact Book 2016 reiese că TV-ul încă este «rege». În 2016 toate canalele de informare au crescut, cu excepţia printului, iar online-ul este cel care a crescut în fiecare an, chiar şi în perioada de criză“, a mai explicat Cosmin Oţel.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO