Media & Advertising

ZF Live. Andreea Zidaru, Cineforum: Românii preferă filmele cu supereroi şi comediile, nu se uită la drame. În 2018 au fost vândute peste 12 milioane de bilete la film. Filmul Avengers: Endgame a atras în sălile de cinema din România peste 400.000 de persoane în cele 10 zile de când a fost lansată

Andreea Zidaru: Efectele speciale sunt apreciate în România, 3D-ul merge foarte bine chiar dacă la nivel internaţional lumea preferă ecranele clasice.

Andreea Zidaru: Efectele speciale sunt apreciate în România, 3D-ul merge foarte bine chiar dacă la nivel internaţional lumea preferă ecranele clasice.

Autor: Alexandra Cepăreanu

08.05.2019, 17:30 129

Filmele cu supereroi şi comediile au adus în 2018 în sălile de cinema peste 12 milioane de persoane, industria înregistrând o stagnare având în vedere că şi în 2017 s-a înregistrat un volum asemănător de intrări în sălile de cinema.

„Românii preferă filmele cu supereroi şi comediile, nu se uită la drame. Anii 2017 şi 2018 sunt foarte apropiaţi, nu au mai fost creşteri ale pieţei ca în anii anteriori, cum a mai fost prin 2016. Anul acesta depinde de filme, avem acum Avengers: Endgame care bate recorduri, mai am aşteptări mari de la Lion King, care vine tot de la Disney şi este live action, povestea veche, dar reinter­pretată şi cu animale reale, ceea ce cred că va fi un succes. Şi Aladin, care va fi la fel ca Lion King, reinterpretat şi cu personaje reale”, a spus în cadrul emisiunii de business ZF Live Andreea Zidaru, director la Cineforum, companie care distribuie în cinematografele din ţară filme semnate Disney, Marvel şi Lucas Film.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO