Media & Advertising

Vladimir Putin, preşedintele Rusiei: Wikipedia nu este de încredere şi trebuie să fie înlocuită. O versiune modernă, electronică a Marii Enciclopedii Ruseşti este o variantă

Vladimir Putin, preşedintele Rusiei: Wikipedia nu este...

Autor: Bogdan Nicolai, Mediafax

02.12.2019, 17:13 154

Rusia urmează să înfiinţeze un nou site pentru Marea Enciclopedia Naţională, după ce preşedintele Vladimir Putin a declarat că Wikipedia nu este de încredere şi că trebuie să fie înlocuită, potrivit Reuters.

Prin această acţiune, Rusia se asigură că oamenii vor găsi "informaţii reale, care sunt actualizate constant şi verificate din punct de vedere ştiinţific", spune noua rezoluţie guvernamentală. Putin a propus luna trecută să înlocuiască Wikipedia cu o versiune modernă, electronică a Marii Enciclopedii Ruseşti.

În 2015, Rusia a blocat pentru scurt timp versiunea în limba rusă a Wikipedia din cauza unui articol care conţinea informaţii despre canabis, în contextul în care legislaţia rusă interzice site-urile care publică materiale legate de droguri.

Moscova a introdus, de asemenea, măsuri importante de securitate care împiedică oprirea din exterior a internetului local.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO