Media & Advertising

Vicepremierul Raluca Turcan: Guvernul a decis că biletele cumpărate pentru spectacolele anulate vor putea fi refolosite

Vicepremierul Raluca Turcan: Guvernul a decis că...

Autor: Otilia Serescu, Mediafax

14.05.2020, 18:47 106

Guvernul a decis, prin OUG, că biletele cumpărate pentru spectacolele anulate din cauza pandemiei vor putea fi refolosite pentru a viziona aceeaşi reprezentaţie, a cărei dată va fi reprogramată, a anunţat, joi, vicepremierul Raluca Turcan.

„Industria de spectacole a fost foarte grav afectată de această criză sanitară şi am introdus o serie de reglementări menite să o susţină. Am instituit posibilitatea refolosirii biletelor deja achiziţionate şi transferarea acestora pentru acelaşi spectacol, amânate pentru o altă dată, sau, dacă nu este posibilă amânarea spectacolului pentru o altă dată, acordarea de vouchere pentru alte evenimente culturale organizate de către cei care au vândut aceste bilete. Dacă pe parcursul unui an, aceste bilete nu au fost folosite, se va realiza o returnare a banilor”, a spus, joi, după şedinţa de Guvern, Raluca Turcan.

Vicepremierul a spus că au fost luate măsuri speciale şi pentru cei care lucrează în industria evenimentelor.

„Pentru veniturile impozabile pentru cei care activează în industria de evenimente, acestea vor fi plătite la momentul realizării veniturilor. Sunt măsuri luate în toate ţările europene, care sprijină domeniul cultural”, a mai spus Turcan.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO