Media & Advertising

Vedeţi principalele declaraţii ale premierului Dacian Cioloş şi ale invitaţilor. Care au fost cele mai valoroase companii, premiate de ZF

Vedeţi principalele declaraţii ale premierului Dacian...

Autor: Alexandru Matei

24.11.2015, 16:21 442

Ziarul Financiar, cea mai importantă publicaţie de business din România, organizează astăzi o nouă ediţie a Galei ZF, evenimentul fanion al publicaţiei, prin care sărbătoreşte 17 ani de la lansare.


Reprezentanţii companiilor premiate: 

Remua Borza, Hidroelectrica

"Spuneam în iunie 2012 că insolvenţa Hidroelectrica va face istorie. Am preluat cea mai îndatorată companie din România cu 1,1 mld. euro. Am preluat o companie pe pierdere cu 170 mld. euro. În cei trei ani scurşi, Hidroelectrica a realizat un profit de 800 mil. euro.

În 2014 a realizat cea mai mare CA din istoria ei, 3,4 mld. lei, de patru ori mai mare decât în 2010.

Această performanţă a fost obţinută pe o producţie mai mică.

Hodroelectrica rămâne cea mai profitabilă companie nu doar a , ci şi a României

Nouă ne plac provocările, am vrut să ne depăşim limitele.

Insolvenţa H. Este importantă pentru că a răsturnat o paradigmă şi anume aceea că statul este un bun administrator.

Dacă statul nu va învăţa un lucru elementar, va condamna şi restul companiilor la şomaj şi faliment.

Exigenţele noastre sunt sporite la un guvern tehnocrat. Este o onoare de a fi pe această poziţie care ne obligă şi promitem să mai urcăm pe o treaptă pentru că acolo este locul Hodroelectrica.

Mi-a intrat în reflex să citesc ZF".

Banca Transilvania

"Felicitări ZF,

Ne bucurăm să fim una dintre cele mai mari companii din România şi rămânem în continuare banca antreprenorilor. Vă asigurăm că vom pune umărul alături de antreprenorii din această sală pentru dezvoltarea României".

BRD

"Aş dori să mulţumesc ZF pentru această distincţie care ne onorează pe noi şi pe clienţii noştri care au încredere în noi şi răbdare. Această poziţie este o consecinţă a trecutului. Dorim să fim un sprijin pentru această Românie şi în acest sens se vor orienta eforturile noastre în următorul an".

Telekom România

"Vă mulţumesc pentru acest premiu care se datorează în primul rând echipei care a făcut acest lucru să fie posibil. Vă mulţumesc ZF pentru acest premiu, demonstraţi că jurnalismul de calitate înseamnă cercetare de calitate".

Adjunctul Sefului Misiunii Diplomatice a SUA, Dean Thompson

Mă bucur să fiu aici, mă bucur să pot lucra cu noul guvern şi că vom continua cooperarea excelentă pe care o avem cu România. Unul dintre ţelurile noastre este creşterea acestei cooperări în domeniul financiar.

Credem că vis-a-vis de antreprenoriat  putem vorbi despre cum antreprenoriatul poate fi un catalizator pentru schimbare. Antreprenoriatul este cel mai mare ingredient al succesului pentru America. Nu este vorba doar depsre Bill Gates sau Jeff Bezos, sau doar companiile Tech, care creează joburi, firmele mici antreprenoriale din SUA continuă să fie catalistul. Firmele mici sunt responsabile pentru 60% dintre locurile noi de muncă create. Credem că antreprenoriatul poate fi şi succesul României pentru succes.

Preşedintele Obama a spus că dacă ai succes, nu ai ajuns acolo singur. Când reuşim, reuşim şi datorită nouă, dar şi pentru că suntem ajutaţi de stat şi alţi antreprenori. Preşedintele nostru încurajează investitorii să îşi asume riscuri. Guvernul a investit masiv în ultima perioadă, iar din acest motiv guvernul american a pavat drumul pentru apariţia unor giganţi precum Google sau Facebook.

În România investiţia în educaţie rămâne în continuare mică. Sfătuiesc guvernul să crească alocarea PIB de la 4% la 4,5% în 2016, însă chiar şi aşa este în continuare sub media.

Dacă vreţi 100 de ani de prosperitate, investiţi în oameni. Antreprenoriatul este cheia creşterii României, însă investiţia şi riscul merg mână în mână. Educaţia trebuie să fie mai mult decât o asumare pasivă, trebuie să învăţăm activ să ne asumăm riscuri şi să ne formăm o gândire critică.

Educaţia nu este o coordonată principală pentru antreprenoriat, dar gândirea creativă face riscurile mult mai calculate.

Mai important decât investiţiile, infrastructura şi educaţia este ca guvernul să creeze un mediu transparent şi sigur, pentru a stimula creşterea şi antreprenoriatul. Trebuie simplificată birocaraţia.

Suntem fericiţi să avem o organizaţie care lucrează în România şi suportă societatea civilă şi se concentrează pe antreprenoriat. Unul dintre scopurile noastre este introducerea antreprenoriatului in cursurile din şcoli.

SUA a început un program numit ”antreprenorul lunii” şi este menit să arate multele feţe ale antreprenoriatului. Antreprenoriatul este mult mai mult decât IT. Avem nevoie de marketing pentru vinuri, de exemplu, să creăm brandul România.

Unii antreprenori români sunt atât de dedicaţi să ajute alţi antreprenori încât au dezvoltat o reţea şi o carieră în acest domeniu. Spre exemplu, Impact Hub.  

Încurajez antreprenorii din România să îşi asume riscuri, să aibă curaj şi să creeze ceva nou.

 

Ce a declarat premierul României, Dacian Cioloş, la Gala ZF 2015

Premierul României, Dacian Cioloş, a declarat în cadrul galei ZF 2015 că încurajează mediul business şi că în acest sens, alături de noul său guvern, va căuta cele mai bune soluţii pe termen mediu şi lung.

“Este prima mea ieşire în calitate de prim-ministru şi mă bucur că este în faţa dvs. Printre priorităţile Guvernului, dezvoltarea economică are un loc de frunte. Felicit ZF pentru ceea ce face de 17 ani, pentru ceea ce face pentru societatea românească. Viitorul ei depinde de imaginaţia dvs., însă depinde şi de modul în care Guvernul vă sprijină”, a declarat Dacian Cioloş.

“Acest guvern va fi alături de dvs. nu doar pentru că trebuie să fie, ci şi pentru că în noul guvern comunitatea de business este bine reprezentată. M-am orientat după oameni care vin cu experienţă şi au cunoaştere managerială. Sunt convins că această experienţă va fi capitlizată de acest guvern”, a mai spus premierul.

Dacian Ciloş a subliniat că dezvoltarea economică reprezintă o prioritate pentru noul guvern.

Ce a mai declarat premierul României la Gala ZF 2015:

-“Sper ca împreună să găsim în timpul scurt  de doar un an şi alte soluţii care să fluidizeze procesul de dezvoltare economică”.

-“Am început deja o discuţie cu membrii guvernului despre proiectul de dezvoltare economică, pentru a lăsa guvernelor viitoare un cadru de dezvoltare economică care să ţină cont de experienţa dvs”.

-“Să gândim împreună această perspectivă pentru a lua în considerare capitalul românesc, să profităm de poziţia noastră de neutralitate politică, având ca obiectiv dezvoltarea generală a României”.

-“Să ne gândim împreună şi la ce ar putea susţine România în 2019 în ceea ce priveşte numele viitorului preşedinte al Uniunii Europene”.

-“Ne dorim să lucrăm împreună, să pornim de la o analiză a resurselor de care dispunem, să ne gândim la o identificare mai bună a capitalului românesc, să vedem cum putem sprijini dezvoltarea economică, orientând în acest sens şi educaţia, cercetarea şi dezvoltarea de mediu”.

-“Ministrul economiei, Costin Borc, va primi această sarcină, de a se ocupa de mediul de business, aşteptăm să ni se alăture şi reprezentanţi din partidele politice, din mediul bancar”

 

“Doresc să felicit ZF pentru această aniversare. La cât mai mulţi ani cu o economie prosperă”, şi-a încheiar premierul intervenţia la Gala ZF 2015. 

Cristian Hostiuc: 

Domnule prim-ministru,

Doamnelor şi domnilor miniştri,

Domnule însărcinat cu afaceri al Ambasadei Statelor Unite la Bucureşti,

Doamenlor şi domnilor invitaţi, şi nu în ultimul rând, dragi cititori ai Ziarului Financiar,

BUNĂ SEARA!

Vreau să vă salut şi să vă mulţumesc pentru că sunteţi aici, în această seară, în care sărbătorim Ziarul Financiar la cei 17 ani de existenţă a lui.

Dar, mai mult decât atât, suntem bucuroşi pentru că putem să vă strângem, ca în fiecare an, pe toţi într-un singur loc pentru câteva ore, pe voi, cei care formaţi comunitatea de business a României, indiferent dacă sunteţi antreprenori, directori, manageri, bancheri, avocaţi, consultanţi, români sau străini. Toţi lucraţi aici, în România.

Ziarul Financiar este despre ceea ce faceţi, despre munca voastră, despre visele şi ideile voastre, despre realizări şi succese, dar şi despre eşecurile voastre. Sunteţi personajele noastre de zi cu zi.

Ziarul Financiar reprezintă spiritul vostru, ambiţia, energia sau determinarea voastră DE A FACE. Cei 17 ani în care ZF a fost martor şi cronicar sunt plini de LUCRURI CARE S-AU FĂCUT de fiecare dintre voi acolo unde lucraţi, în companiile voastre şi în sectoarele în care activaţi.

ZF este despre voi, dar şi despre România şi economia ei, cu bune şi cu rele. Iar România este şi a voastră, nu numai a guvernului, indiferent de numele lui.

Dacă vreţi ca lucrurile să se întâmple în România, trebuie să ieşiţi în faţă, în stradă, să cereţi, să urmăriţi, să controlaţi, să criticaţi sau să aplaudaţi, aşa cum faceţi zi de zi în propriul business.

Succesul vostru în business nu înseamnă automat şi succesul economic al României, pentru toţi locuitorii ei.

Şi aici suntem astăzi. Ce facem mai departe, cum şi mai ales cine face, pentru că lucrurile nu se întâmplă de la sine.

După 17 ani, sau după 25, cred că putem să avem curajul de a răspunde la aceste întrebări.

În încheiere, Ziarul Financiar vă salută din nou şi vă reaminteşte motto-ul lui şi al vostru: Totul pentru business, totul este business.

Haideţi să aplaudăm cu toţii Ziarul Financiar, ziarul vostru, pentru cei 17 ani.


 

Pentru că întotdeauna ne-am uitat la dezvoltarea economiei României, din care toţi trăim, am vrut să aducem la aceeaşi masă comunitatea de business cu cei care reprezintă România.

Şi de aceea în această seară invitatul nostru este noul prim-ministru al României, domnul Dacian Cioloş. Este prima întâlnire pe care o are cu voi, în noua lui calitate, şi sperăm să nu fugă de business.

Haideţi să îl aplaudăm şi să îi urăm succes. Va avea nevoie, pentru că aşteptările sunt mari.  

 

Invitatul special al Galei ZF este premierul Dacian Cioloş, care va vorbi despre obiectivele economice ale noului guvern. De asemenea, Ambasada Statelor Unite va transmite un mesaj pentru antreprenori din România.

Tema ediţiei din 2015 va fi ”ZFuture – mereu tânăr şi antreprenor”.

“ZFuture – mereu tânăr şi antreprenor” este demersul prin care ZF susţine o nouă generaţie de antreprenori români care trebuie să ducă business-ul românesc înainte aşa cum predecesorii lor, acum 17 ani, s-au lansat în afaceri fără să ştie unde vor ajunge.

Ca în fiecare an, vom premia cele mai valoroase companii, cele mai mari investiţii din piaţă, cele mai spectaculoase evoluţii şi îi vom avea alături pe oamenii de business care şi-au lăsat amprenta asupra anului care se încheie, oameni care scriu în fiecare zi istoria de business a României. Tot în cadrul Galei ZF vom afla clasamentul companiilor din România din punct de vedere al valorii de piaţă din cea de-a 10-a ediţie a catalogului 100 Top cele mai valoroase companii ce urmează să apară în curând pe piaţă, împreună cu Ziarul Financiar.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO