Media & Advertising

Un serial întrerupt a reuşit să atragă 5 mil. dolari de la fani pe Kickstarter pentru o continuare sub formă de lungmetraj

Un serial întrerupt a reuşit să atragă  5 mil. dolari...
10.04.2013, 16:44 4413
 

Creatorii unui serial de succes, care între timp a fost anulat, vor să creeze un film de lung metraj, pe baza unor donaţii primate de la fani, pe o platformă online de finanţare a startup-urilor, iniţiativa reuşind să strângă două milioane de dolari în 10 ore, scrie Business Insider.

 

Serialul Veronica Mars, desfăşurat pe parcursul a trei sezoane (între 2004 şi 2007), spune povestea unei tinere, interpretată de Kristen Bell(foto), care, după ce i-a fost ucisă cea mai bună prietenă şi tatăl i-a fost înlăturat din funcţia de şerif, s-a hotărât să rezolve cele mai adânci mistere din oraşul Neptune.

 

Regizorul Rob Thomas a apelat la platforma de finanţare online Kickstarter pentru a strange fondurile necesare producţiei filmului vizat. Proiectele încărcate pe Kickstarter trebuie să specifice o sumă minimă la care doresc să ajungă. Dacă pragul hotărât nu este atins, banii se restituie donatorilor, care au dreptul să urmărească ce se întâmplă cu banii investiţi. Dacă suma specificată este însă atinsă, Kickstarter primeşte un procent de 5% din donaţii. În total, proiectul “Veronica Mars” a strâns de la fanii din Statele Unite 4,5 milioane de dolari, depăşind pragul minim de 2 milioane de dolari.

                                          

Thomas şi-a asigurat fanii că nu va folosi banii pentru “a înota într-un munte de monede de aur, precum Scrooge McDuck”, şi că o parte din bani va lua pareta articolelor oferite susţinătorilor. Fondurile  rămase urmează să fie redirecţionate către producerea “unui film care, în umila mea opinie, va fi foarte bun”, a explicat Thomas.  

 

“2 milioane a fost ţinta noastră minimă. Ar fi fost de-ajuns pentru a produce un film, însă nu ne-ar fi permis să facem exact filmul pe care îl doream, sau pe care ştim că-l meritaţi. Pentru un film întreg, 4,5 milioane de dolari este încă un buget conservator. Tot ceea ce ne-aţi oferit peste cele două milioane de dolari vizate iniţial ne oferă optiuni, şi pentru aceasta sunt cu siguranţă recunoscător. Mai mulţi bani înseamnă mai multe cadre, mai mulţi actori şi cel mai important, mai multe zile de filmare”, a adăugat Thomas.

 

Fondurile suplimentare ar putea face diferenţa între un film care durează 90 de minute şi unul care durează 110 minute, ori filmări făcute în sudul Californiei, unde serialul  Veronica Mars a fost iniţial filmat, sau în altă zonă mai ieftină.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO