Media & Advertising

Twitter a numit în funcţia de preşedinte executiv un fost şef al Google

Twitter a numit în funcţia de preşedinte executiv un...

Autor: Madalina Cerban

14.10.2015, 19:02 90

Omid Kordestani a preluat funcţia de preşedinte executiv al Twitter, care era vacantă după ce Jack Dorsey a preluat, săptămâna trecută, funcţia de chief executive officer (CEO) al acestei platforme de microblogging.

Kordestani, fost chief business officer al companiei Google, care deţine cel mai important motor de căutare din lume, va avea un rol operaţional la Twitter, fiind responsabil inclusiv de strategia acestei platforme online şi de recrutări, după cum a declarat un purtător de cuvânt al acestei companii care are sediul central în San Francisco.

Într-un mesaj publicat pe contul său de Twitter, Omid Kordestani, de origine iraniană, a spus că este încântat să lucreze cu ceilalţi directori executivi ai platformei, pentru a creşte impactul şi business-ul acesteia.

Omid Kordestani a lucrat pentru Google între august şi octombrie 2015, ca Senior Advisor, în timp ce, între august 2014 şi august 2015, a fost Chief Business Officer, iar, între 1999 şi 2009, a ocupat funcţia de Senior Vice President, Worldwide Sales and Business Development Google.

Kordestani a lucrat şi pentru companii precum Vodafone, Spotify şi Netscape Communications.

Anunţul privind numirea lui Omid Kordestani în funcţia de preşedinte executiv al Twitter vine după ce, pe 5 octombrie, Jack Dorsey, cofondator al Twitter, a anunţat că s-a întors permanent la conducerea acestei platforme de microblogging al cărei prim chief executive officer (CEO) a fost după lansarea acestei reţele online.

Jack Dorsey a preluat conducerea interimară a Twitter în ultimele trei luni, după ce fostul CEO, Dick Costolo, a renunţat la această funcţie, pe 1 iulie.

Pe de altă parte, Twitter a anunţat, marţi, că va desfiinţa 300 de posturi, fapt care implică reducerea personalului cu 8%.

Twitter are 316 milioane de utilizatori activi lunar, în fiecare zi fiind trimise 500 de milioane de tweeturi, potrivit informaţiilor disponibile pe platformă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO