Media & Advertising

"Tot luxul meu l-am făcut pe banii tăi" sau cum a atacat Nissan maşinile Ford

Autor: Adrian Voicu

26.03.2011, 13:00 35

Ford Motor a decis să dea în judecată Nissan Motor în Braziliapentru o reclamă defăimătoare pe care constructorul japonez atransmis-o posturilor de televiziune, scrie Forbes.

În această reclamă în care este atacată compania americană nusunt criticate elementele tehnice ale maşinii, ci preţulacesteia.

Reclama înfăţişează doi rapperi, îmbrăcaţi în ingineri Ford şipurtând bijuterii din aur, care se laudă cu banii pe care îi facdin preţul foarte mare cerut pentru maşinile Ford Focus hatchback,comercializate pe piaţa braziliană.

Traduse din portugheză, versurile sună cam aşa: "Tot luxul meul-am făcut pe banii tăi. Nu te plânge pentru că plăteşti prea mult- banii tăi s-au dus, uite ce fac eu cu ei".

Reclama de un minut şi 38 de secunde se termină cu o prezentarea Nissan Tiida, un model de maşină mai ietin. Aceasta a fostinterzisă de la difuzare la postul public de televiziune, după ceFord a reuşit să obţină oprirea acesteia în instanţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO