Media & Advertising

Top 100 cele mai valoroase companii din România. Cele 2.500 de supermarketuri şi hipermarketuri de pe piaţa locală, evaluate la peste 34 mld. lei

Anuarul Top 100 cele mai valoroase companii din România, realizat de Ziarul Financiar împreună cu BT Capital Partners, a ajuns la cea de-a 13-a ediţie.

Anuarul Top 100 cele mai valoroase companii din România, realizat de Ziarul Financiar împreună cu BT Capital Partners, a ajuns la cea de-a 13-a ediţie.

Autor: Cristina Roşca

22.11.2018, 00:04 949

Nouă dintre cele zece reţele străine din comerţul modern local îşi fac loc în topul celor mai valoroase companii din economie, valoarea lor cumulată sărind de 34 mld. lei, după un plus de 13%. 

Toţi cei nouă jucători au fost evaluaţi în creştere, cu rate cuprinse între 5 şi 20%, arată datele ediţiei din acest an a anuarului Top 100 cele mai valoroase companii din România, realizat de Ziarul Financiar împreună cu BT Capital Partners. Singurul lanţ care nu este prezent în clasament este Cora, cel mai puţin extins retailer modern local, cu doar 11 hipermarketuri. Aceasta este a doua ediţie a catalogului în care Cora nu este prezentă după cea din 2017.

Evaluarea unei companii se face pe baza datelor financiare din anul precedent, deci din 2017, un an bun pentru jucătorii din comerţul alimentar care au pariat puternic pe expansiune. Mai mult, anul trecut consumul privat şi-a continuat galopul, cu o rată de două cifre, adică de peste 10%. În acest context, cele mai multe lanţuri de supermarketuri, hipermarketuri, magazine de discount, proximitate şi cash & carry au anunţat afaceri în urcare. Aceste rezultate, alături de alţi indicatori financiari, sunt cele care au stat la baza evaluării realizate pentru catalogul, ajuns la a 13-a ediţie. Cea mai mare creştere a valorii a fost postată de Mega Image, de circa 20%, ritmuri similare postând şI Profi şi Carrefour România.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO