Media & Advertising

Teo Trandafir ar putea fi externată în cel mult două săptămâni

 Teo Trandafir ar putea fi externată în cel mult două săptămâni

Autor: Ovidiu Vanghele

12.04.2011, 13:43 45

Deputatul PDL Teo Trandafir a fost mutată de lasecţia de Terapie Intensivă a Clinicii AKH din Vienaîntr-un salon normal şi ar putea fi externată în cel mult douăsăptămâni, anunţă reprezentanţii unităţii medicale austrieceîntr-un comunicat de presă de marţi.

"Teodora Trandafir a continuat recuperarea în ultimele zile. Afost transferată cu succes în clinica de chirurgie, unde primeşteîn continuare tratament şi se recuperează", anunţă reprezentanţiiclinii vieneze în comunicatul citat.

Potrivit specialiştilor austrieci, Teo Trandafir este capabilăsă meargă singură, iar tratamentul administrat este redusgradual.

"Suntem extrem de încântaţi de progresele din ultimele zile.Putem spune că am reuşit să controlăm cu succes situaţia care-ipunea în pericol viaţa, ceea ce a presupus un efort enorm dinpartea echipei interdisciplinare", afirmă profesorul Michael Gnant,şeful echipei medicale care s-a ocupat de cazul fostei vedete deteleviziune.

Potrivit comunicatului, dacă recuperarea continuă, Teo Trandafir ar putea reveni în România în următoarele "zece pânăla 14 zile".

La sfârşitul lunii martie, Teo Trandafir a fost din nou operată,pentru a înlătura alte urme de necroză şi ţesut infectat dinabdomen, anunţau medicii Clinicii AKH din Viena, precizând că suntrezervaţi în privinţa evoluţiei stării de sănătate a acesteia.

În 24 februarie, Teo Trandafir fusese supusă unei intervenţiichirurgicale majore, în urma complicaţiilor provocate depancreatită şi a unei infecţii abdominale. Părţile necrozate alepancreasului au fost înlăturate şi s-a efectuat drenaj extensiv şilavaj al cavităţii abdominale, precizau medicii de la clinicavieneză, spunând că intervenţia a fost un "succes".

Intervenţia chirurgicală a fost efectuată după ce mediciiaustrieci anunţau, la începutul lunii februarie, că TeoTrandafir afost supusă unei proceduri endoscopice, că se recuperează bine şică ar putea reveni în ţară "curând". Ulterior, însă, externarea eia fost amânată, din cauza unei complicaţii septice.

Teo Trandafir a fost transportată, în 11 ianuarie, cu un avionprivat, la Clinica AKH din Viena, după şase zile de internare laSpitalul Elias, cu diagnosticul de pancreatită acută de severitatemedie.

Teo Trandafir a transmis, în 1 aprilie, o scrisoare deschisă încare mulţumeşte celor care o susţin şi ziariştilor care nu au făcutsubiect de cancan din cazul său, precizând că acestora le rămâne"prietenă pentru totdeauna" şi recomanda ca orice alte informaţiiîn afara celor oferite de clinica AKH să fie tratate curezervă.

Fosta vedetă TV, în prezent deputat PDL, cerea scuze că stareade sănătate nu i-a permis să răspundă cu aceeaşi căldură aceloracare i-au adresat mesaje sau care au încercat să o contacteze.

Ea remarca faptul că mulţi jurnalişti au înţeles să nu facă dinsituaţia sa o informaţie de cancan, privându-se astfel pe ei înşişide o audienţă obţinută uşor şi precizează că şi-ar dori ca fiica saMaia să nu se sperie când deschide televizorul şi află informaţiidespre ea. Teo Trandafir se declara mâhnită de unele informaţii"bombastice" despre starea sa de sănătate, venite de la rude sau"cunoştinţe" din ţară.

Teo Trandafir spunea că îi este dor să revină în ţară, îi estedor de România ei şi dădea asigurări că se află pe mâini bune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO