Media & Advertising

"Simfonia a III-a" de George Enescu, în interpretare pentru prima dată pe o scenă londoneză

"Simfonia a III-a" de George Enescu, în interpretare...

Autor: Diana Pârvulescu

06.02.2014, 17:05 1200

"Simfonia a III-a" de George Enescu va fi interpretată, pe 7 februarie 2015, de London Philarmonic Orchestra, una dintre cele mai cunoscute orchestre din lume, sub bagheta celebrului dirijor de origine rusă Vladimir Jurowski.

Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, aceasta este pentru prima dată când "Simfonia a III-a" de George Enescu va fi interpretată pe o scenă londoneză.

Programul de la Londra cuprinde două lucrări ale compozitorului Serghei Rahmaninov, în prima parte, iar în a doua parte urmează "«Simfonia a III-a», de George Enescu, o lucrare plină de intensitate emoţională, eroică şi triumfală, inspirată de angoasele Primului Război Mondial", se arată pe site-ul renumitului spaţiu cultural Southbank Centre.

Concertul susţinut anul viitor de London Philarmonic Orchestra va avea loc în Royal Festival Hall.

"Simfonia a III-a cu Cor în Do Major Op. 21", de George Enescu, interpretată sub bagheta lui Vladimir Jurowski, aflat în top 50 cel mai bine cotaţi dirijori ai lumii, a fost prezentată iniţial la ediţia din 2013 a Festivalului Internaţional "George Enescu", pe 14 septembrie. Unul dintre obiectivele Festivalului "George Enescu" este acela de a prezenta publicului naţional şi internaţional noi versiuni ale compoziţiilor enesciene, în interpretarea celor mai bine cotaţi artişti contemporani ai lumii, potrivit organizatorilor.

De-a lungul carierei, Vladimir Jurowski a colaborat cu unele dintre cele mai importante instituţii muzicale din lume, printre care prestigioasele Royal Opera House Covent Garden, Teatro La Fenice di Venezia şi Opéra Bastille de Paris.

În anul 1999, acesta a debutat la Metropolitan Opera New York. Din anul 2007, Vladimir Jurowski a devenit dirijor principal al London Philharmonic Orchestra, una dintre cele mai bine cotate orchestre britanice ale momentului.

Southbank Centre este considerat unul dintre cele mai importante centre culturale din Londra şi din lume, fiind şi sediul London Philarmonic Orchestra.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO