Media & Advertising

Sever Savanciuc preia managementul grupului de marketing şi comunicare Lowe Group de la Paul Radu şi Veronica Savanciuc, fondatorii businessului cu afaceri de peste 45 mil. euro

Sever Savanciuc, CEO Lowe Group

Sever Savanciuc, CEO Lowe Group

Autor: Cristina Bellu

15.02.2023, 11:30 1150

Sever Savanciuc devine noul CEO Lowe Group, unul dintre cele mai mari şi inovatoare grupuri de marketing şi comunicare din România, începând cu luna mai a acestui an.

El va prelua managementul grupului de la fondatorii businessului, Paul Radu şi Veronica Savanciuc, cea care va deţine în continuare mandatul de Preşedinte.

Lowe Group, membru al Interpublic Group of Companies, unul dintre cele mai mari holdinguri de comunicare din lume, cu sediul central la New York, celebrează anul acesta 30 de ani de performanţă pe piaţa românească.

Din 1993, când a început cu o maşină de scris, un fax şi două calculatoare Macintosh, compania a crescut de la 7 la 160 de oameni şi o cifră de afaceri care depăşeşte 45 milioane de euro.

Sub umbrela Lowe Group se regăsesc agenţiile MullenLowe (agenţie integrată de marketing şi comunicare), Initiative (media), Golin (relaţii publice), Medic One (comunicare în domeniul medical şi farmaceutic) care, alături de Path, unit specializat în analiza şi interpretarea datelor cu impact strategic, acoperă holistic expertizele comunicării.

„Acum 30 de ani, împreună cu partenerul meu, Paul Radu, începeam această călătorie într-o industrie practic inexistentă, înfiinţând una dintre primele agenţii de publicitate din România. Alături de colegii şi clienţii noştri, am construit unul dintre cele mai puternice grupuri de pe piaţă, am inovat, am marcat o serie de premiere în business, am avut curajul să şi greşim, am lucrat pentru sute de branduri, iar unii dintre clienţi ne sunt alături încă din primul an. Reprezentând un nou model de leadership, Sever vine cu o viziune progresistă despre ce înseamnă viitorul acestui business şi cu o energie contagioasă, care ne inspiră”, spune Veronica Savanciuc, Preşedinte Lowe Group.

Sever Savanciuc are o experienţă solidă în transformare digitală şi investiţii strategice, dobândită la Allianz X, divizia de venture capital şi investiţii strategice digitale a grupului Allianz cu sediul în Munchen, Germania. Cu un interes evident manifestat în zonele de tehnologie, ecosisteme digitale şi marketing, el a condus echipe care au creat parteneriate şi au investit în companii digitale din fintech, mobilitate, domeniul sănătăţii şi data intelligence, la nivel global.

De asemenea, a deţinut poziţii în consilii de administraţie ale mai multor companii, unele cu o valoare de piaţă de peste 1mld. dolari.

În noul său rol, Sever Savanciuc va superviza echipa de management a agenţiilor din Grupul Lowe, va identifica şi maximiza oportunităţile de dezvoltare şi va contribui decisiv la evoluţia transformativă a grupului în următorii ani.

„În ciuda provocărilor cu care se confruntă, sau poate tocmai de aceea, industria de comunicare este astăzi mai dinamică şi mai efervescentă ca oricând”, spune Sever Savanciuc, CEO Lowe Group.

Sever Savanciuc este absolvent al Universităţii din St. Gallen, Elveţia, şi al Universităţii Bocconi din Milano, de unde a dobândit un Master în Strategie şi Management Internaţional, şi deţine o diplomă de Bachelor of Science în Management de la Warwick Business School, University of Warwick, UK.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO