Media & Advertising

România, ţara cu cei mai mulţi analfabeţi din Europa de Est

România, ţara cu cei mai mulţi analfabeţi din Europa de Est

Autor: Pro TV

26.05.2011, 12:43 706

Statistici triste relevă faptul cănu mai puţin de 40% dintre români citesc prost sau nu ştiu săcitească, 150.000 de români nu ştiu deloc carte, iar România esteţara cu cei mai mulţi analfabeţi din Europa de Est. Duminică, înultima ediţie din acest sezon a emisiunii România, teiubesc!, corespondentul Ştirilor Pro Tv, Toni Dohotariu,prezintă o anchetă în care dezvăluie cum cei mai mulţi copii românisunt condamnaţi la analfabetism de sărăcia lucie în care trăiesc.Pentru părinţii lor, mai important este să-i pună la muncă decât săle ofere şansa de a se ridica. Numai în judeţul Vaslui, anulacesta, 785 de elevi au abandonat şcoala, 405 dintre ei fiind încăîn ciclul gimnazial. Numărul analfabeţilor neştiuţi sau ascunşicreşte de la o zi la alta, iar dramele acestor copii se consumă întăcere, ignoraţi de stat şi cu părinţi incapabili să se gândeascăla viitorul lor.

În aceeaşi ediţie aemisiunii,corespondentul Ştirilor Pro Tv, Alex Dima, invitătelespectatorii Pro Tv la o plimbare prin centrul istoric alCapitalei. "Un loc cu o istorie de peste 500 de ani. De 20 de ani,toţi primarii au promis că acest loc va deveni o atracţieturistică. S-au cheltuit multe milioane de euro până acum, dar avemtot străzi desfundate, noroaie, gropi, faţade care stau să cadă,sobolani, munţi de gunoaie, oameni care locuiesc ilegal şimuncitori care dorm pe şantier", a declarat Alex. În ancheta pecare o va prezenta în ediţia din 29 mai, Alex va încerca să aflecare sunt vinovaţii şi cum de a fost posibil să se ajungă însituaţia actuală. "Ne vom întoarce în istorie, vom face o paralelăîntre ce a fost, ce este şi ce ar trebui să fie centrul istoric alBucureştiului", a mai precizat Alex.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO