Media & Advertising

RCS&RDS a oferit 55,8 de milioane de euro cu TVA pentru drepturile TV, minimum cât a cerut LPF

RCS&RDS a oferit 55,8 de milioane de euro cu TVA pentru drepturile TV, minimum cât a cerut LPF

Autor: Tone Marius

27.06.2011, 13:40 1486

Reprezentantul RCS&RDS Ioan Bendei a declarat, luni,agenţiei Mediafax, că a oferit pentru cele şase pachete disponibiledin drepturile de televizare ale meciurilor din Liga I, pentruurmătoarele trei sezoane, suma de 55,8 milioane de euro cu TVAinclus, respectiv 45 milioane de euro fără TVA.

Oferta RCS&RDS este egală cu plafonul minim stabilit laAdunarea Generală a LPF de lunea trecută (45 de milioane de eurofără TVA).

"Oferta noastră este de 55,8 de milioane de euro, cu TVA cu tot.Cred că este o ofertă corectă pentru timpurile de acum. Noi amdepus-o în termenul solicitat. Nu ştim încă dacă se aprobă sau nu,a rămas ca dânşii să hotărască în Adunarea Generală", a declaratBendei pentru MEDIAFAX, la ieşirea din sediul LPF unde a stataproximativ 75 de minute.

Conform unor surse din cadrul LPF, propunerea RCS&RDS estesingura primită de ligă pentru cele şase pachete disponibile. Deaceste pachete s-a mai arătat interesat postul Sport Klub, însămodalitatea de plată în rate pe care o propunea nu a fost acceptatăde LPF.

Adunarea Generală a LPF a început astăzi, la ora 13.00, urmândca la încheierea acesteia preşedintele Dumitru Dragomir să anunţedecizia în cazul drepturilor TV.

La licitaţia din 4 aprilie, la care au participat societăţile SCAntena TV Group SA, SC RCS&RDS SA şi SC Romtelecom SA, numaitrei pachete au fost adjudecate dintre cele nouă. Liga a scos lalicitaţie cesiunea drepturilor de televiziune (audiovizuale) prinorice mijloc tehnic a imaginilor în mişcare, însoţite sau nu desunet, din cadrul meciurilor de fotbal ale competiţiei Liga I"PARTENER" în sezoanele competiţionale 2011/2012, 2012/2013,2013/2014, partidele fiind împărţite în nouă pachete. Astfel,RCS&RDS a câştigat primul pachet de meciuri, Romtelecom, pe celde-al doilea, iar Antena 1, pe ce de-al optulea, pentru celelaltepachete nelicitând nimeni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO