Media & Advertising

Profitul News Corp a crescut datorita televiziunilor

15.08.2003, 00:00 5



Magnatul Rupert Murdoch, proprietarul News Coporation, a anuntat revenirea companiei pe linia de profit. Murdoch a declarat ca imperiul sau mediatic este "o companie care functioneaza cu motoarele turate la maximum."



Pentru ultimul trimestru al anului financiar, incheiat la sfarsitul lunii iunie, News Corp a obtinut o crestere de 26% a profiturior operationale, atingand astfel 570 milioane de dolari. In acelasi timp, vanzarile companiei au crescut cu 20%, cifrandu-se la 4,5 miliarde de dolari.#leadend#



Profitul net a fost de 370 milioane de dolari, fata de pierderile nete de 1,74 miliarde de dolari, inregistrata in aceeasi perioada a anului trecut.



La rezultatele inregistrate au contribuit cresterea ratingului retelei Fox Broadcasting si marirea audientei pentru canalele prin cablu americane.



Rezultatele au subliniat puterea finaciara a companiei. Murdoch intentioneaza sa preia Direct TV, cea mai mare televiziune cu transmisie prin satelit.



Murdoch s-a aratat "foarte increzator" in privinta acestei preluari. El se asteapta ca factorii de reglementare din domeniu sa permita aceasta operatiune pana la sfarsitul anului.



Cea mai mare parte a profiturilor a fost generata de televiziunile americane si operatorii de filme, dar investitorii par a fi optimisti si in cazul previziunilor referitoare la actiunile pe care News Corp le detine in afara Statelor Unite. Aici intra canalul de televiziune Sky Broadcasting din Marea Britanie si Star TV din Asia.



"Actiunile celorlalte canale media vor creste mai mult decat cele detinute la Fox," a afirmat Richard Greenfield, analist la Fulcrum Global Partners.



Murdoch a dezvaluit si cifrele pentru Sky Italia, operatorul TV de satelit creat prin fuziunea dintre Stream si concurentul Telepiu. De doua luni, de cand a efectuat aceasta achizitie, News Corp a pierdut 68 de milioane de dolari.



Dar News Corp Television a raportat cea mai mare crestere a profitui. Succesul de care s-au bucurat "reality show"-urile gen "American Idol" sau "Joe Millionaire" si-au pus amprenta asupra altor programe si au ridicat ratingul. Cei de la Fox au consemnat un profit de 29 de milioane de dolari in al patrulea trimestru, fata de 60 de miloane de dolari cat au pierdut in acceasi perioada a anului trecut.



Peter Chernin, presedintele Fox, a calificat revitalizarea companiei ca "cea mare redresare din istoria noastra".



Dar scopul final este acela de a prelua rivalul NBC, reteaua numarul unu, cu un public intre 18 - 49 de ani.



Murdoch a respins decizia Camerei Deputatilor din Congresul american, care i-a cerut sa renunte la conducerea televiziunii.



"Credem ca acest sentiment al Congresului impotriva conducerii televiziunii are la baza un iz de ignoranta," a zis acesta. Dar Murdoch a subliniat ca nu exista nici un semn care sa indice ca nemultumirea referitoare la consolidarea companiei media ar putea afecta afacerea care vizeaza Direct TV.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO