Media & Advertising

Newsweek in franceza

09.01.2004, 00:00 6



Saptamanalul american "Newsweek" a scos pe 5 ianuarie primul sau numar in limba franceza, un numar experimental pentru a testa piata din Hexagon, in vederea unei eventuale lansari a unei editii saptamanale in franceza, a anuntat grupul Lafayette Press, coeditor al numarului de la inceputul lui ianuarie.



"Acest numar special este, intr-un fel, un test, o incercare de a afla asteptarile cititorilor francezi cu privire la o revista americana cu un continut specific adaptat la Franta", a declarat pentru AFP Thomas Sancton, redactor-sef al editiei experimentale si director editorialist la societatea Lafayette Press.



Numarul special, publicat de catre "Newsweek" si Lafayette Press, a avut un tiraj de 100.000 de exemplare. "Daca rezultatele sunt satisfacatoare in ceea ce priveste vanzarile, precum si aprecierile venite din partea publicului, a colegilor de breasla si din partea pietei publicitare, vom lua o decizie in ceea ce priveste realizarea unei editii saptamanale in limba franceza", a mai spus Thomas Sancton.



Titlul care a deschis editia speciala a fost "Cine detine puterea in 2004?", iar continutul a constat in traducerea numarului special de la sfarsitul anului a editiei americane, la care s-au adaugat cateva articole scrise special pentru piata franceza.



Echipa care a lucrat la acest numar special ar putea deveni nucleul unui colectiv marit in cazul in care se decide publicarea editiei in franceza.



In afara de editia americana, "Newsweek" publica si alte trei versiuni in engleza pentru strainatate. De asemenea, in fiecare saptamana ies editii in japoneza, coreana, spaniola, poloneza si araba. Are o distributie de peste 3,1 milioane de exemplare in SUA si de peste 4 milioane in lume.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO