LIVE: ZF Femei în business: De ce nu trebuie să te aştepţi, ca lider, ca oamenii cu care lucrezi în fiecare zi să îţi fie prieteni? Care sunt lecţiile învăţate de o antreprenoare cu peste 20 de ani de experienţă în industria trainingului? Urmăreşte o discuţie cu Georgeta Dendrino, director general al firmei de training şi consultanţă Interact
Media & Advertising

Nadia împlineşte sâmbătă 50 de ani. ProSport publică un supliment special celei care a scris istoria gimnasticii pentru România

ProSport editeaza un supliment special de opt pagini, dedicat Nadiei Comăneci, cea care a scris istorie pentru Romania la Jocurile Olimpice din 1976, cu ocazia împlinirii a 50 de ani de viaţă. Atunci, Nadia a obtinut primul 10 din istoria gimnasticii, acum schimba prefixul. Suplimentul apare vineri si se distribuie gratuit impreuna cu ProSport.

Jocurile Olimpice de la Montreal din 1976 fac parte din istoria momentelor magice din sportul mondial. Un moment de răscruce pentru gimnastica artistică al cărei viitor avea să fie schimbat total în acea zi călduroasă de iulie, în care o puştoaică înăltuţă, cu părul strâns codiţă, avea să revoluţioneze un sistem. Nadia Comăneci inventa perfecţiunea, iar meritul îi era recunoscut după un exerciţiu perfect la paralele, care a pus în dificultate până şi tabela de marcaj: nota 10.

Cine era însă Nadia? Cum era copilul Nadia? Ce o făcea să fie atât de specială? Cum a devenit într-un timp atât de scurt universul în jurul căruia se concentra totul? Întrebările îşi găsesc răspunsul în amintiri dispersate care se adună, bucată cu bucată, şi recompun imaginea fetiţei care la 14 ani şi 252 de zile era numită "Zeiţa de la Montreal". Colegă cu Nadia în echipa care cucerea argintul la JO din 1976, Anca Grigoraş, în prezent director tehnic al lotului feminin, creionează, pentru ProSport, un portet inedit al puştoaicei din Oneşti. "Primul 10 de la Montreal a fost un moment unic. Când eşti martorul unui asemenea eveniment, simţi că nu ai trăit degeaba în viaţă", spune Grigoraş, mai mare decât Nadia cu patru ani şi patru zile. Despre Nadia, aşa cum este văzută de foştii colegi şi de generaţiile influenţate de ea, citiţi în numărul de sâmbătă al ProSport.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.