Media & Advertising

Murdoch imbratiseaza "viziunea pentru Internet"

16.09.2005, 20:39 11

Magnatul media Rupert Murdoch le-a cerut directorilor sai integrarea activitatilor traditionale de editare si a operatiilor de televiziune in noile active de Internet in care News Coporation a investit in ultimele luni, informeaza Financial Times.

Delegatilor din cadrul "summit-ului" News Corp tinut in Carmel, California, li s-a precizat ca anumite parti ale conglomeratului media trebuie sa deruleze o activitate mai accentuata de comunicare prin intermediul aplicatiilor online.

Printre scopurile intalnirii au figurat si identificarea brandurilor de sport si de stiri care ar fi utilizate mai performant prin intermediul unor platforme online. Printre acestea se numara canalele Fox TV in Statele Unite, dar si publicatiile The Sun si The Times in Marea Britanie.

O alta prioritate o constituie asigurarea compatibilitatii suporturilor tehnice utilizate de diferitele divizii ale companiei. Marii absenti de la intalnire au fost James Murdoch, fiul cel mic al lui Rupert, fost responsabil al strategiei Internet adoptata de grup, actual director executiv al British Sky Broadcasting, si fratele sau Lachlan, care s-a eliberat din functiile de conducere in iulie. Motivul plecarii lui Lachlan, precizat de el insusi, a fost faptul ca tatal sau incerca sa-i submineze pozitia in cadrul companiei.

Printre cei prezenti s-au numarat George Gilder, autorul blogg-ului pe teme de investitii tehnologice, The Gilder Report, si reprezentantii grupului Kleiner Perkins Caufield&Byers.

Intalnirea, a doua pe aceasta tema din ultimele sapte luni, vine dupa ce Murdoch si-a facut clare parerile in legatura cu Internetul in cadrul unei conferinte organizata de Societatea Americana a Editorilor de Jurnale.

"Tehnologia revolutioneaza modul in care tinerii acceseaza informatiile. Acest lucru se traduce intr-o metamorfoza a modalitatii in care ne privim propriul produs", a declarat acesta.

Intre timp, eforturile News Corp s-au concretizat in divizia online Fox Interactive Media. De asemenea, a fost confirmata achizitia Intermix Media pentru o suma de 580 milioane de dolari (471,94 milioane de euro) pe care opereaza un chat denumit My-Space.com.

Au fost realizate oferte de 60 milioane de dolari (48,82 milioane de euro) pentru preluarea Scout Media, realizatoarea unor pagini web de sport. Saptamana trecuta a fost facuta publica preluarea IGN Entertainment pentru 650 milioane de dolari (528,9 milioane de euro).

Murdoch a construit News Corp pornind de la un ziar australian pe care l-a transformat intr-o companie cu prezenta globala. Azi, grupul detine ziarele britanice The Sun si The Times, BSkyB, canalul de televiziune Fox in SUA, Star TV in Asia, dar si platourile de filmare 20th Century Fox.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO