Media & Advertising

MTV va emite si pe continentul negru

19.11.2004, 00:00 15



MTV Networks a anuntat lansarea primei statii pentru Africa, marcand canalul cu numarul 100 al diviziei de programe muzicale apartinand grupului media american Viacom, informeaza Financial Times.



Compania de televiziune, una dintre cele mai profitabile din divizia de cablu a Viacom, afirma ca noul canal, care se va numi MTV Base in Africa, urmeaza unei cresteri semnificative a investitiilor in operatiunile sale internationale.



Judy McGrath, presedintele si directorul general al MTV spune ca: "Africa este un loc unde ne-am dorit sa fim de multi ani, atat din punct de vedere fizic cat si spiritual. Exista un imens entuziasm in SUA in legatura cu aceasta mutare si speram ca aceast entuziasm sa ne ajute in deschiderea operatiunilor noastre de acolo".



Ultima extindere urmeaza lansarii a 13 noi canale MTV din ultimul an, incluzand teritorii precum Indonezia si achizitionarea pachetului de control in Viva, un emitator din Germania.



McGrath a refuzat sa dezvaluie investitia realizata in MTV Base, care se estimeaza ca va emite in 1,3 milioane de case in Africa. Ea spune ca postul se va produce initial din Londra, cu posibilitatea de a stabili apoi birouri in Nigeria si Africa de Sud. Mutarea a fost influentata si de cresterea de 25% in venituri si 35% in veniturile din publicitate la operatiunile internationale ale MTV din trimestrul trei.



Analistii industriei estimeaza ca MTV, care realizeaza 80% din vanzarile sale in SUA, va avea o contributie majora in castigurile din operatiunile de cablu ale Viacom, care se preconizeaza ca vor atinge 2,8 mld. dolari in acest an.



MTV a declarat ca spera sa isi majoreze vanzarile si profiturile obtinute din operatiunile sale internationale in peste 160 de teritorii, unde ritmul de crestere al afacerilor le depaseste pe cele ale celor mai importante canale de muzica din SUA.



"Este clar ca nici o companie de media nu este mai bine pozitionata pentru a beneficia de extinderea pietei internationale", a incheiat presedintele MTV, Judy McGrath.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO