Media & Advertising

Mai bine de jumătate din biletele pentru Festivalul Enescu puse în vânzare luni au fost cumpărate în doar o oră

Mai bine de jumătate din biletele pentru Festivalul...

Autor: Dorina Călin

16.02.2015, 15:21 408

Un număr total de 46.500 de bilete pentru ediţia din 2015 a Festivalului Enescu au fost puse în vânzare luni, la ora 10.00, prin reţeaua Eventim.

Astfel, în prima oră de la punerea în vânzare a biletelor pentru ediţia din 2015 a Festivalului Internaţional "George Enescu" s-au vândut aproximativ 25.000. 10 concerte sunt deja epuizate dintr-un total de 22 din seria celor camerale, de la Ateneul Român. Astfel, nu mai sunt bilete disponibile pentru recitalurile şi concertele susţinute de pianiştii Fazil Say (4 septembrie), Murray Perahia (5 septembrie), Elisabeth Leonskaja (6 septembrie) şi Maria João Pires (7 şi 8 septembrie), de violonista Sophie-Anne Mutter (9 septembrie) şi de David Garrett (15 septembrie), precum şi pentru concertele susţinute de Konzerthausorchester Berlin (11 septembrie), Mozarteum Orchester Salzburg (17 septembrie) şi Christian Zacharias (20 septembrie), informează un comunicat remis MEDIAFAX.

De asemenea, biletele pentru concertul susţinut de Orchestre de Chambre de Paris din seria Midnight (Ateneul Român) sunt epuizate, în timp ce, pentru Sala Palatului, la mare căutare au fost tichetele pentru concertele susţinute de Filarmonica din Berlin, Sankt Petersburg Orchestra, Wiener Philharmoniker şi Royal Concertgebouw Amsterdam (19 septembrie) - acestea fiind în curs de epuizare.

Cifrele sunt furnizate de Eventim şi corespund estimărilor orei 12.30.

Aproximativ 2.500 de artişti străini şi 500 de artişti români vor participa la ediţia din 2015 a Festivalului "George Enescu", cel mai mare eveniment cultural internaţional organizat de România şi cel mai puternic promotor al creaţiei şi valorilor singurului compozitor român intrat în patrimoniul mondial George Enescu.

Ediţia din 2015 va avea loc între 30 august şi 20 septembrie, la Sala Palatului şi Ateneul Român din Bucureşti, şi va găzdui, timp de 22 de zile, 58 de concerte în săli, precum şi multe alte evenimente în aer liber, în "Piaţa Festivalului", care se va desfăşura între 3 şi 20 septembrie, dar şi în cadrul "Bucureştiului Creativ".

Cea de-a XXII-a ediţie a festivalului aduce în premieră la Bucureşti, după 15 ani de discuţii, Orchestra Filarmonicii din Berlin, care va urca pe scena Sălii Palatului pe 3 septembrie, sub bagheta lui Sir Simon Rattle. Orchestra Filarmonicii din Berlin a fost inclusă de revista britanică Gramophone în topul 10 al celor mai bune ansambluri de profil din Europa (2006) şi votată a doua cea mai bună orchestră din lume (2008), după Royal Concertgebouw Orchestra Amsterdam - care, de asemenea, va concerta la Festivalul Enescu 2015, pe 19 şi pe 20 septembrie. O orchestră americană de prestigiu vine şi ea în premieră în Festival - San Francisco Symphony - şi va interpreta şi o lucrare de George Enescu.

Celebrii violonişti Anne Sophie Mutter, Janine Jansen şi David Garrett, dirijorul israelian Zubin Mehta, precum şi dirijorul de origine română Ion Marin şi pianista Maria João Pires se numără, de asemenea, printre invitaţii acestei ediţii. Vor fi, de asemenea, prezenţi în festival câştigători ai concursului "George Enescu": Alexandru Tomescu, Valery Sokolov, Ştefan Tarara, Vlad Stănculeasa alături de Agnes Baltsa şi pianista Elisabeta Leonskaja.

Publicul va putea asculta 20 de lucrări de George Enescu în interpretările moderne ale unora dintre cele mai importante orchestre din lume. În acest fel, festivalul continuă linia de a face cunoscut repertoriul enescian pe plan internaţional.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO