Media & Advertising

Lady Gaga a anunţat pe Twitter că pleacă la Viena din România - un "frumos mic Paris"

Lady Gaga a anunţat pe Twitter că pleacă la Viena din România - un "frumos mic Paris"

Autor: Oana Ghita

17.08.2012, 17:50 4954

"Sunt în drum spre Viena. Sunt atât de încântată. România a fost un frumos «mic Paris» şi de-abia aştept să ajung în următorul oraş", a scris artista.

Lady Gaga s-a plimbat câteva minute prin Parcul Herăstrău, vineri, în jurul orei 16.00, după ce a părăsit hotelul în care a fost cazată la Bucureşti, unde a susţinut, cu o zi înainte, un concert în Piaţa Constituţiei.

Lady Gaga a fost însoţită de gărzile ei de corp pentru o scurtă şi neaşteptată vizită în parcul bucureştean. Însoţită de căţelul ei, Fozzie, ea s-a aşezat pe o buturugă şi a privit pentru câteva minute lacul. Sub privirile uimite ale bucureştenilor aflaţi în acele momente în acest parc, Lady Gaga s-a plimbat dezinvolt pe o alee, mâncând popcorn. Întrebată de jurnalişti cum s-a simţit în România, Lady Gaga a spus: "Am petrecut clipe minunate. Fanii au fost minunaţi". Ea a mai spus că se bucură de această zi frumoasă şi le-a urat tuturor "o zi minunată". De asemenea, întrebată dacă intenţionează să se întoarcă în România, Lady Gaga a răspuns iniţial "sigur că da", iar ulterior a dat de înţeles că ar putea reveni anul viitor. Mai apoi, artista s-a urcat în aceeaşi maşină de lux cu care a ajuns la Parcul Herăstrău şi s-a îndreptat spre Otopeni.

Lady Gaga a părăsit vineri, în jurul orei 15.45, hotelul Athénée Palace Hilton din Capitală unde a fost cazată, fiind întâmpinată de zeci de fani. Îmbrăcată în pantaloni şi o jachetă negre, cu o pălărie de aceeaşi culoare şi ochelari de soare rotunzi, retro, artista a ieşit din hotel oprindu-se pentru câteva momente în mijlocul admiratorilor pentru a acorda autografe.

Artista a sosit miercuri dimineaţă la Bucureşti, însă a stat în jur de patru ore în autocarul cu care a venit din Bulgaria şi care a fost parcat în faţa hotelului Athénée Palace Hilton din centrul Capitalei. Ea a fost întâmpinată de zeci de fani adunaţi în faţa hotelului unde a fost cazată, miercuri, în jurul orei 14.30, când a coborât din autocar.

Artista a susţinut, joi seară, un show de peste două ore, în faţa unui public de circa 35.000 de persoane, la Piaţa Constituţiei din Capitală, timp în care a cântat hituri precum "Alejandro", "Just Dance" şi "Judah" şi a schimbat atâtea ţinute câte personaje.

Cu o scenă enormă, cu un castel gotic în mijlocul ei, Lady Gaga a avut locul de joacă perfect. La Bucureşti, artista a dansat printre carcase tranşate, îmbrăcată într-o copie a celebrei sale rochii din carne, a asistat la o căsătorie însângerată, a vomat în culise, după care şi-a pus o tiară pe cap şi a cântat la un pian montat pe o motocicletă. Şi asta nu e tot.

Artista, văzută în unele ţări pe care le-a traversat, cu turneul său "The Born This Way Ball", ca fiind "Anticristul", a apărut pe scenă călare pe cai mitici, pe "Highway Unicorn". A urmat piesa "Government Hooker", după care, pentru "Born This Way", Lady Gaga a fost, într-un scenariu suprarealist, mamă şi copil născut şi a ieşit dintr-un uter.

Încercând să dovedească faptul că, aşa cum spune în cântecele sale, face parte dintr-o nouă rasă, Lady Gaga a schimbat ţinute ce creionau personaje diverse: de la o Statuie a Libertăţii cu o coroană cu strasuri şi ciorapi din plasă la rochia roşu sângeriu, ce amintea de celebra ei vestimentaţie din carne, şi o ţinută albă, la care a ataşat o mască de berbec.

"Nu sunt femeie, nu sunt bărbat, nu sunt o creaţie a guvernului vostru", a spus Lady Gaga, moment în care a fost aclamată de spectatori. "Dar suntem asemănători. Împărţim aceleaşi vise, aceleaşi speranţe (...) Sunt tot ce iubiţi în legătură cu voi şi tot ce urâţi la voi", a mai spus artista.

A existat apoi un moment de confesiune din partea artistei. "M-am dus în culise pentru că am vomat şi nu am vrut să vedeţi asta... mi se întâmplă uneori", a spus ea. De altfel, două ambulanţe au fost chemate în zona de concert, pentru a-i acorda artistei, după show, îngrijiri medicale.

Cântăreaţa Lady Gaga a devenit celebră graţie unor piese precum "Bad Romance" şi "Poker Face", dar şi cu ajutorul unui marketing agresiv şi provocărilor - în special vestimentare.

În mai puţin de trei ani de carieră, Lady Gaga a câştigat numeroase premii, printre care cinci Grammy (din 12 nominalizări), a stabilit două recorduri mondiale şi a înregistrat vânzări de peste 23 de milioane de exemplare din albume şi 64 de milioane din single-uri. Billboard a numit-o "artistul anului" 2010 şi "cel mai bine vândut artist al anului 2010". Lady Gaga a ocupat locul 73 pe lista celor mai influenţi oameni ai decadei 2000, a fost inclusă în Topul 100 al celor mai influenţi oameni din lume întocmit anual de revista Times, iar Forbes a introdus-o pe lista celor mai puternice celebrităţi de pe glob. Tot editorii revistei Forbes au poziţionat-o pe locul 7 pe lista lor anuală a celor mai influente femei din lume.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO