Media & Advertising

Josh Trank, unul dintre regizorii următoarelor filme din trilogia "Star Wars", a renunţat la proiect

Josh Trank, unul dintre regizorii următoarelor filme din...

Autor: Madalina Cerban

02.05.2015, 13:21 404

Grupul Disney şi Lucasfilm intenţionează să lanseze o nouă trilogie "Star Wars" începând din 2015 şi până în 2019. Potrivit presei de specialitate, personaje îndrăgite din trilogia originală, Yoda, Han Solo şi Boba Fett, ar putea deveni protagoniştii unor filme individuale care le vor fi dedicate.

"Star Wars: Episode VII - The Force Awakens", care va fi lansat în decembrie, a fost votat filmul cel mai aşteptat al anului 2015 şi este marele favorit la casele de pariuri care consideră că acest lungmetraj SF are cele mai mari şanse să devină pelicula cu cele mai mari încasări din acest an.

Josh Trank, care a realizat şi peliculele "Cronici/ Chronicle", din 2012, şi "The Fantastic Four", care va fi lansat în 2015, a fost selectat să regizeze cel de-al doilea film din noua trilogie "Star Wars", care ar fi urmat să aibă premiera în 2018.

"După un an în care am avut onoarea deosebită de a dezvolta acest proiect, alături de minunaţii şi talentaţii oameni de la Lucasfilm, am luat decizia de a merge mai departe pe un drum diferit", a spus Josh Trank într-o declaraţie publicată pe StarWars.com.

Nu a fost făcut încă un anunţ privind regizorul care îl va înlocui pe Josh Trank în acest proiect.

George Lucas a vândut compania Lucasfilm în 2012, pentru 4,05 miliarde de dolari, studiourilor Disney, care vor continua seria "Războiul Stelelor/ Star Wars" cu trei noi filme.

Cel mai nou film din seria "Războiul Stelelor", "Star Wars: The Force Awakens", este regizat de J.J. Abrams şi are premiera prevăzută pentru 18 decembrie 2015.

Franciza "Războiul stelelor" a devenit un veritabil fenomen cultural, iar personaje precum Luke Skywalker, Prinţesa Leia şi Darth Vader şi fraze precum "May the force be with you" ("Forţa fie cu tine") au intrat în cultura populară mondială.

Cineastul american George Lucas, creatorul francizelor "Războiul Stelelor/ Star Wars" şi "Indiana Jones", s-a aflat printre cele 24 de personalităţi din universul artelor şi al industriei de divertisment care au fost decorate cu Medalia Naţională pentru Arte şi Litere, de preşedintele Barack Obama, în iulie 2013, la Casa Albă.

Franciza "Star Wars", creată de George Lucas, a generat încasări de peste 4,4 miliarde de dolari în box office-ul mondial, după lansarea pe marile ecrane a primului film din serie, în anul 1977.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO