Media & Advertising

Joe Franklin, inventatorul talk-show-ului TV, a murit la 88 de ani

Joe Franklin, inventatorul talk-show-ului TV, a murit la...

Autor: Bogdan Enache

26.01.2015, 14:34 61

Joe Franklin a declarat că ar fi intervievat 300.000 de invitaţi în 21.445 de ediţii ale emisiunii sale, în perioada 1950-1993 şi este considerat inventatorul formatului de emisiune talk-show. Printre vedetele care au fost invitate în emisiunea sa s-au numărat Bing Crosby, Marilyn Monroe şi Madonna.

Joe Franklin şi-a intertretat propriul rol în filme precum "Manhattan" şi "Vânătorii de fantome/ Ghostbusters", dar a declarat că a devenit vedetă abia după ce Billy Crystal l-a parodiat în cadrul emisiunii Saturday Night Live.

Emisiunea lui Joe Franklin a fost difuzată începând din 1950 la postul TV WJZ din New York, care a devenit ulterior WABC, iar apoi show-ul a fost difuzat de WOR-TV, care s-a numit mai târziu WWOR-TV.

Prezentatorul TV a fost inclus în Cartea Recordurilor Guiness pentru talk-show-ul cu cea mai mare perioadă de difiuzare, iar Franklin a declarat că nu a lipsit de la nicio ediţie a emisiunii în 43 de ani.

Joe Franklin era mândru de faptul că le-ar fi oferit expunere mediatică la începutul carierei unor vedete precum Barbra Streisand, Eddie Murphy, Bette Midler, Al Pacino, Woody Allen şi Bruce Springsteen.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO