Media & Advertising

Harry Potter, un nou record la Box-office: 92 mil. dolari în prima zi de difuzare

 Harry Potter, un nou record la Box-office: 92 mil. dolari în prima zi de difuzare

Autor: Radu Racu

17.07.2011, 13:30 436

"Harry Potter and the Deathly Hallows 2" (HarryPotter şi Talismanele Morţii) - ultimul film din seria ecranizată aautoarei J.K. Rowling, a obţinut 92,1 milioane dedolari din vânzări de bilete în SUA vineri, în prima zi dedifuzare, stabilind un nou record de încasări, şi depăşind sumacumulată înregistrată de primele patru filme din serie, scrie WallStreet Journal.


Filmul a mai strâns 75 de milioane de dolari în cinematografele dinafara Statelor Unite. Pelicula a fost lansată în avanpremieră încăde miercuri, eveniment la care s-au încasat 43 de milioane dedolari. La nivel mondial, partea a doua din Harry Potter şiTalismanele Morţii a strâns de la lansarea în avanpremieră250 de milioane de dolari din vânzări de bilete.

Precedentul record calculat în prima zi de difuzare a fostînregistrat de The Twilight Saga - New Moon, cu 72de milioane de dolari, acum doi ani.

Nivelul record înregistrat de Harry Potter sedatorează şi proiecţiei peliculei în format 3D, taxată mai scump încinematografe.

Hollywood.com, site-ul care urmăreşte evoluţia încasărilor dinbilete ân SUA, estimează ca ultimul film din seria Harry Potter vadepăşi în weekendul de lansare precedentul record deţinut de Batman- The Dark Knight, de 158,4 milioane de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO