Media & Advertising

Google România a adăugat o panglică neagră sub logoul său, în memoria victimelor Charlie Hebdo

Google România a adăugat o panglică neagră sub logoul...

Autor: Madalina Cerban

08.01.2015, 20:03 101

Panglica neagră afişată sub logoul de pe pagina principală a Google România este însoţită de textul "În memoria victimelor atacului asupra Charlie Hebdo".

Pe de altă parte, versiunea franceză a Google a intrat "în doliu", miercuri, după atentatul de la sediul Charlie Hebdo. Atunci, sub logoul Google Franţa a fost afişată tot o panglică neagră, iar ulterior aceasta a fost înlocuită cu mesajul "JeSuisCharlie", scris cu litere albe, într-un pătrat negru.

12 persoane (11 bărbaţi şi o femeie) au murit, iar alte 11 au fost rănite, miercuri, într-un atac comis de indivizi înarmaţi cu arme automate şi lansatoare de rachete la sediul parizian al revistei satirice Charlie Hebdo. Printre decedaţi se numără directorul publicaţiei, Stéphane Charbonnier (Charb), şi alţi trei cunoscuţi caricaturişti - Jean Cabut (Cabu), Bernard Verlhac (Tignous) şi Georges Wolinski (Wolinski).

Atentatul nu a fost revendicat, dar autorii săi au urmat, se pare, ordine ale organizaţiei extremiste Stat Islamic, împotriva căreia Franţa este angajată militar în Irak. Pe de altă parte, martorii citaţi de presa franceză au declarat că redacţia publicaţiei Charlie Hebdo a fost atacată de simpatizanţi ai reţelei teroriste Al-Qaida.

Şapte persoane se află joi în arest preventiv în cadrul anchetei privind atacul, a anunţat ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve. Potrivit AFP, o sursă judiciară a declarat, la rândul său, că miercuri seară au fost reţinute şapte persoane, bărbaţi şi femei din anturajul a doi fraţi identificaţi drept presupuşii autori ai atacului.

Poliţia franceză a publicat fotografiile celor doi fraţi suspectaţi că ar fi autorii atacului şi care fac obiectul unor "mandate de căutare", Cherif şi Said Kouachi, în vârstă de 32, respectiv 34 de ani, şi a făcut apel la mărturiile persoanelor care au asistat la atac. Cei doi suspecţi "sunt probabil înarmaţi şi periculoşi", a avertizat prefectura de poliţie din Paris.

Presupusul lor complice, Hamyd Mourad, în vârstă de 18 ani, s-a predat poliţiei la Charleville-Mézières, în nord-estul Franţei, "după ce şi-a văzut numele circulând pe reţelele de socializare", a anunţat o sursă apropiată dosarului.

Totodată, joi seară, autorităţile franceze au instituit nivelul maxim de alertă în zona din nordul Franţei unde s-ar afla autorii atacului terorist comis miercuri la redacţia Charlie Hebdo.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO