Media & Advertising

Gigi Becali, executat silit după ce a fost amendat pentru discriminare

Gigi Becali, executat silit după ce a fost amendat pentru discriminare
04.08.2011, 11:13 1277

Primăria sectorului 1 Bucureşti este pusă a-l executa silit peGigi Becali, de către Consiliul Naţional pentru CombatereaDiscriminării (CNCD), care l-a amendat pe finanţatorul echipeiSteaua cu 2.000 de lei, pentru afirmaţii denigratoare şidiscriminatorii la adresa femeilor, scrie Mediafax.

Pentru o serie de afirmaţii jignitoare la adresa femeilor,făcute în timpul unei emisiuni la postul Antena 2, din 27 aprilie2011, CNCD a hotărât - cu cinci votui "pentru" şi unul împotrivă -amendarea contravenţională a lui Gigi Becali cu 2.000 de lei.

"Amenda se va achita la Primăria sectorului 1 Bucureşti, conformOrdonanţei 2/2001 privind regimul contravenţiilor. Contravenientuleste obligat să trimită dovada plăţii către CNCD", se arată înhotărârea Consiliului, care precizează că în termen de 15 zile dela data emiterii, în cazul în care nu e contestată în instanţa decontencios administrativ, aceasta "constituie de drept titluexecutoriu".

Gigi Becali a refuzat să plătească amenda, astfel că CNCD acerut Primăriei sectorului 1 Bucureşti executarea silită ahotărârii emisă în 29 iunie 2011, au declarat, joi, pentruMEDIAFAX, surse administrative.

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a somat publicAntena 2 pentru emisiunea "Agentul VIP" din 27 aprilie, în careGeorge Becali, finanţatorul echipei FC Steaua, a folosit un limbajdenigrator şi discriminator la adresa femeilor care îşi înşalăbărbaţii, comparativ cu bărbaţii care îşi înşală femeile, fără camoderatorul Cristian Brancu să intervină convingător.

După difuzarea emisiunii "Agentul VIP" din 27 aprilie, CNA aprimit şi o sesizare de la Consiliul Naţional pentru CombatereaDiscriminării (CNCD).

Potrivit CNA, emisiunea "Agentul VIP" a fost difuzată pe 27aprilie, de la ora 21.30, fiind moderată de Cristian Brancu. Înemisiune s-a discutat despre divorţul dintre Mihaela şi CristiBorcea, în timpul programului exprimându-şi părerea prin telefon şiGeorge Becali.

"Nu sunt adeptul înşelăciunii, să înşel. Sunt adeptul să fii omfidel, dar totuşi şi ţineţi minte lucrurile astea: bărbatul careînşală este şmecher, iar femeia care înşală este curvă", a spusGeorge Becali în emisiune, moment în care Cristian Brancu aintervenit: "Domnul Becali, staţi un pic. Femeile poate ne judecăîn momentul în care spunem lucrul ăsta, nu credeţi?".

Totuşi, ulterior, Becali şi-a detaliat convingerile, abordândsubiectul în acelaşi mod, folosind un limbaj denigrator şidiscriminator la adresa femeilor.

"Dincolo de aspectul pentru care am fost sesizaţi de Consiliulpentru Combaterea Discriminării, este vorba şi de limbaj (limbajulfolosit de George Becali, n.r.) şi de lipsa de reacţie amoderatorului", a spus Ioan Onisei, vicepreşedintele CNA.

De cealaltă parte, Mirela Bomboe, reprezentata televiziuniiAntena 2, a spus că există într-adevăr câteva probleme de limbaj îndeclaraţia lui George Becali, însă intervenţia moderatoruluiexistă, chiar dacă nu este foarte evidentă.

În urma analizării emisiunii, CNA a decis să someze publicAntena 2 pentru încălcarea articolului 47, alineatul 2 din Codul dereglementare a conţinutului audiovizual, potrivit căruia "Esteinterzisă în programele audiovizuale orice discriminare peconsiderente de rasă, religie, naţionalitate, sex, orientaresexuală sau etnie" şi a articolului 40, alineatul 3 din Cod -"Moderatorii programelor au obligaţia să nu folosească şi să nupermită invitaţilor să folosească un limbaj injurios sau să instigela violenţă".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO