Media & Advertising

Gala Super Bowl şi show-ul susţinut de Madonna au stabilit noi recorduri de audienţă TV

Autor: Mediafax

07.02.2012, 13:06 83

Cea de-a 46-a ediţie a finalei Super Bowl, câştigată de echipa New York Giants în faţa echipei New England Patriots, şi show-ul susţinut de Madonna în pauza meciului au stabilit noi recorduri de audienţă în domeniul producţiilor de televiziune, informează Reuters.

Un număr record de 111,3 milioane de telespectatori americani au urmărit finala din acest an a campionatului de fotbal american, potrivit Institutului Nielsen.

Totodată, 114 milioane de telespectatori au ţinut să vadă show-ul Madonnei din pauza meciului, însă recitalul artistei americane a generat opinii împărţite în rândul telespectatorilor, dar şi o controversă neaşteptată, provocată de un gest obscen al cântăreţei M.I.A. Cu toate acestea, recitalul Madonnei a fost cel mai urmărit show din pauza Super Bowl din istoria acestei gale.

Precedentul record de audienţă pentru finala National Football League (NFL) a fost stabilit în 2011, când 111 milioane de telespectatori au urmărit meciul dintre echipele Green Bay şi Pittsburgh.

Televiziunea care a transmis gala, NBC, a anunţat că gala Super Bowl, organizată duminică seară, pe Lucas Oil Stadium din Indianapolis, "a fost cea mai urmărită emisiune din istoria televiziunii din Statele Unite", iar audienţa galei Super Bowl a crescut pentru al şaptelea an consecutiv. Pentru prima oară, gala din acest an a fost difuzată şi pe internet, pe site-ul NBCSports.com.

Peste 12.233 de mesaje pe secundă au fost postate pe site-ul de micro-blogging Twitter cu ocazia celei de-a 46-a ediţii a Superbowl, finala Ligii Fotbalului American (NFL), o cifră record pentru un eveniment sportiv, potrivit AFP. În timpul spectacolului de la pauză, susţinut de Madonna, pe Twitter s-au înregistrat până la 10.245 de mesaje pe secundă. Precedentul record pentru un eveniment sportiv, de 7.196 de mesaje pe secundă, data din iulie, de la finala Cupei Mondiale de fotbal feminin, câştigată de Japonia în faţa SUA.

Performanţa reuşită de Madonna ar putea fi afectată totuşi de un incident neobişnuit, care i-a determinat pe directorii de la NBC şi NFL să îşi ceară scuze în mod public, după ce cântăreaţa britanică de muzică rap M.I.A., care a cântat alături de Madonna, a arătat degetul mijlociu spre una dintre camerele de filmat - un gest despre care s-a vorbit îndelung în Statele Unite.

La gala Super Bowl din urmă cu opt ani, scurta apariţie accidentală, pe ecrane, a unuia dintre sânii cântăreţei Janet Jackson, în timpul show-ului din pauza meciului, a generat un val uriaş de polemici şi de discuţii.

Posibilitatea de a cânta în pauza Super Bowl este considerată o şansă imensă pentru artiştii invitaţi, datorită uriaşei popularităţi de care se bucură acest meci de fotbal în rândul spectatorilor americani. Nume sonore precum U2, Prince şi The Rolling Stones au concertat cu ocazia acestui eveniment în ultimii ani.

Descrisă de numeroase ori drept "una dintre cele mai bune artiste pop ale tuturor timpurilor", numită şi "Queen of Pop (Regina Pop-ului)", Madonna este şi cea mai bine vândută cântăreaţă a secolului XX, potrivit Recording Industry Association of America, cu peste 200 de milioane de albume vândute în întreaga lume. În martie 2008, ea a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame.

Pe 26 august 2009, Madonna a concertat la Bucureşti, în cadrul turneului "Sticky and Sweet".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO