Media & Advertising

Firma de avocatură Dentons lansează un ghid al stimulentelor financiare şi fiscale destinate producătorilor de film, televiziune şi conţinut digital interactiv

Firma de avocatură Dentons a lansat Producing in CEE, al doilea ghid al seriei, dedicat programelor de stimulare a industriei filmului, televiziunii şi producătorilor de conţinut digital interactiv.

România a introdus Schema de Ajutor de Stat pentru Susţinerea Producţiei de Filme, un program destinat susţinerii industriei cinematografice locale şi a competitivităţii sale internaţionale, cu un buget anual de aproximativ 50 de milioane euro.

Ghidul Producing in CEE include o prezentare generală a rambursărilor, indemnizaţiilor fiscale şi a altor stimulente financiare disponibile producţiei audiovizuale în România, Republica Cehă, Ungaria, Polonia şi Slovacia. De asemenea, ghidul prezintă şi criteriile pe care trebuie să le îndeplinească producătorii de media.

Europa Centrală şi de Est (CEE) a devenit o destinaţie atractivă pentru producţia de film, datorită echipelor de filmare experimentate, a diversităţii şi proximităţii locaţiilor de filmare, cât şi a costurilor de producţie mult mai mici în comparaţie cu SUA sau ţările din Europa de Vest. În ultimul deceniu, Ungaria a devenit a doua cea mai populară destinaţie europeană pentru producţia cinematografică. Pe primul loc se situează Regatul Unit, iar cererea pentru producţii în România înregistrează o creştere continuă

Pentru a descărca ghidul Dentons Producing în CEE, accesaţi: http://ow.ly/SXGS30rkdss.

 
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.