Media & Advertising

Filmele NewsCorp se vand mai bine

07.11.2003, 00:00 10

Profiturile trustului media News Corp, detinut de mangantul Rupert Murdoch, au continuat sa creasca datorita vanzarilor masive de DVD-uri, inregistrate la divizia sa de filme, conform BBC.
Conglomeratul a raportat un profit trimestrial net de 422 milioane dolari, fata de cele 162 milioane dolari obtinute in aceeasi perioada a anului trecut.
Excluzand 36 milioane de dolari, provenite din vanzarea unor actiuni, profiturile inregistrate au fost de 386 milioane dolari, in vreme ce vanzarile au fost de 4,6 miliarde dolari, in crestere cu 22% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Cea mai mare crestere a veniturilor a fost inregistrata de divizia hollywoodiana de filme, care si-a triplat profitul operational, la 328 milioane dolari, de la 100 milioane dolari obtinuti in aceeasi perioada a anului trecut. Aceasta performanta se datoreaza cresterii vanzarilor de filme pentru acasa si de programe de televiziune de divertisment.
De asemenea, canalul de televiziune Fox News s-a bucurat de o crestere puternica a veniturilor din publicitate, iar profitul operational al diviziei de retele prin cablu a crescut cu 23%.
News Corporation detine, in Marea Britanie, tabloidul Sun si ziarul Times, si un pachet important de actiuni din grupul de broadcaster prin satelit BskyB. Saptamana aceasta, fiul lui Rupert Murdoch, James, a fost numit director executiv la BskyB, iar decizia a fost contestata de actionarii institutionali. Acestia se tem ca prin numirea lui James Murdoch la carma grupului britanic le vor fi lezate interesele si vor fi limitate deciziile consiliului de conducere, prin concentrarea puterii in mana aceleiasi familii.
James Murdoch a anuntat la putin timp dupa instalarea in fotoliul de la BskyB ca grupul britanic ar putea acorda dividende pentru prima data in ultimii cinci ani, in cazul in care consiliul de administratie aproba propunerea.
andreea.melinte@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO