Media & Advertising

Cum sună adevăratul King's Speech - ascultă aici înregistrarea

Cum sună adevăratul King's Speech - ascultă aici înregistrarea

Autor: Gândul

28.02.2011, 12:49 29

"Discursul Regelui" (King's Speech) este marele câştigător alPremiilor Oscar de anul acesta: cel mai bun film, cel mai bunactor, cel mai bun regizor şi cel mai bun scenariu. Filmul prezintăpovestea Regelui George al VI-lea al Marii Britanii, care a domnitîntre 1937 şi 1952, şi pune accent pe problemele sale de vorbire,scrie Gândul.

  • "În acest moment foarte important, poate momentul decisiv alistoriei noastre, trimit în fiecare casă a poporului meu, atâtcelor de acasă, cât şi celor de peste mări, următorul mesaj, cuaceeaşi tărie ca şi când m-aş afla în casa fiecăruia dintre voi şiv-aş vorbi personal.
  • Pentru a două oară în viaţa multora dintre noi, suntem înrăzboi. De fiecare dată, am încercat să găsim o cale paşnică de arezolva conflictele dintre noi şi cei care sunt acum duşmaniinoştri. Dar a fost în zadar".

Aşa îşi începe George al VI-lea discursul rostit pe 3 septembrie1939, de la Palatul Buckingham, care reprezintă declaraţia deintrare a Marii Britanii în cel de-al Doilea Război Mondial.Speech-ul a transmis în direct de BBC şi a fost înregistrat pediscuri de vinil pentru britanicii aflaţi foarte departe de Anglia,care recepţionau cu dificultate mesajul prin undele radio. Citiţimai mult despre adevăratul discurs al Regelui George al VI-lea pewww.gandul.info

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO