Media & Advertising

Compania din spatele TikTok angajează 10.000 de oameni în mijlocul pandemiei, după ce aplicaţia cu 1,5 miliarde de utilizatori a devenit senzaţia internetului

Compania din spatele TikTok angajează 10.000 de oameni...

Autor: Alex Ciutacu

15.04.2020, 13:09 1054

ByteDance, startup-ul chinez din spatele aplicaţiei TikTok, vrea să angajeze 10.000 de oameni noi, în ciuda unui trend global care a forţat multe companii de tehnologie din toată lumea să renunţe la o parte din angajaţi, potrivit FT.

Încă dinainte carantină, aplicaţia deţinută de compania cu sediul în Beijing devenise noua senzaţie a internetului  - un rol pe care l-au jucat pe rând Facebook, Snapchat şi Instagram. Acum, TikTok a ajuns la 1,5 miliarde utilizatori lunar.

Dincolo de China, popularitatea TikTok a crescut masiv, în contextul în care toată lumea, de la doctori la asistente şi până la celebrităţi, publică videoclipuri scurte în care se sincronizează cu muzica – pentru a trece timpul.

În China, ByteDance a început să investească mai mult în platforma de comerţ online pe care o controlează, pentru a monetiza traficul suplimentar din platforme.

Startup-ul are circa 60.000 de angajaţi şi caută circa 10.000 de oameni noi la nivel global pentru mai multe poziţii, de la analişti de date pentru piaţa din America Latină şi până la manageri de operaţiuni în Shenzen pentru platforma de gaming. Mai mult, departamentul de resurse umane al companiei caută cel puţin 3.000 de interni.

Investitorii au evaluat startup-ul susţinut de SoftBank la 75 miliarde de dolari în urmă cu doi ani, după o rundă de finanţare de 3 miliarde dolari, condusă de conglomeratul japonez. Mai recent, evaluarea ByteDance a crescut la 90-100 miliarde dolari după ultimele tranzacţii din piaţa secundară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO