Media & Advertising

Cei mai mari jucători din economie, ediţia a zecea: 80 de sectoare de activitate, 800 de companii

Cei mai mari jucători din economie, ediţia a zecea: 80...

Autor: Sorin Pâslaru

07.06.2015, 18:34 758

80 de sectoare de activitate, câte 10 companii în fiecare sector, 10 date esenţiale despre fiecare companie. Totul înmulţit cu 10, adică 10 ani de apariţie a topului Cei Mai Mari Jucători din Economie. Înseamnă 80.000 de date. Sunt datele esenţiale ale economiei româneşti, datele care descriu sector cu sector, piaţă cu piaţă, jucător cu jucător ce s-a întâmplat în economia locală în ultimii 10 ani.

Anuarul de Business al României radiografiază în fiecare an cele mai importante sectoare de activitate din economia românească prin prisma jucătorilor. Cine altcineva decât jucătorii - adică cei care prin activitatea lor transformă în cifră de afaceri şi profit materiile prime - descriu mai bine valoarea adăugată din economie? Între 2005 şi 2015, PIB-ul României s-a dublat, până la un estimat pentru anul acesta de 158 mld. euro. La fel, cifra de afaceri agregată a tuturor întreprinderilor din România a crescut în această perioadă de la 125 mld. euro la 250 mld. euro.

Cele aproape 800 de companii incluse în anuar au avut o cifră de afaceri agregată de 100 mld. euro în 2014, deci sunt reprezentative pentru toată economia. Nu există astăzi în România un instrument ca anuarul celor mai mari jucători de business, care să-ţi ofere imaginea în adâncime a pieţelor şi resorturile care au determinat modifi­că­rile în clasamente. România arată altfel astăzi pentru că liderii şi angajaţii acestor companii au avut ambiţia de a inventa noi afaceri şi de a le dezvolta pe cele existente până la nivelul pe care în urmă cu 10 ani nu şi le-ar fi imaginat.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO