Media & Advertising

Ce puteţi citi săptămâna aceasta în Business Magazin: Isteria Pokemon - ce este în spatele jocului

Ce puteţi citi săptămâna aceasta în Business...

Autor: Ioana Mihai-Andrei

25.07.2016, 00:04 522
Materialul de pe coperta Business Magazin din această săptămână analizează fenomenul Pokemon Go. 6 iulie 2016, ziua în care s-a lansat cel mai nou joc al Nintendo, ar putea rămâne în istorie pentru compania japoneză.
 
În doar patru zile, Pokemon Go a fost descărcat de mai multe ori decât aplicaţia de dating Tinder şi în alte două zile a depăşit Twitter la numărul de utilizatori activi. Mai important, Pokemon Go a dublat valoarea de piaţă a Nintendo şi a stârnit o isterie în toată lumea, deşi lansarea iniţială a cuprins doar trei ţări (SUA, Australia şi Noua Zeelandă).
 
Între 7 şi 19 iulie, acţiunile Nintendo au crescut cu 114,04%, iar capitalizarea bursieră a companiei a urcat până la 38 de miliarde de euro; abia după opt zile acţiunile Nintendo au scăzut pentru prima dată de la ceea ce a devenit lansarea verii, cu 12%, din cauză că a fost amânată lansarea jocului în Japonia. Succesul Pokemon Go a făcut valuri în societate, deopotrivă aspecte pozitive, cât şi negative, arată materialul din revistă.
 
O analiză amplă pe care v-o propune în această săptămână Business Magazin vizează oraşul Oradea, care a mers contra curentului în ultimii cinci ani şi a marşat pe investiţii de ordinul sutelor de milioane de euro. Cu 194 de milioane de euro finanţări nerambursabile, Oradea se plasează în fruntea listei în topul oraşelor care au atras fonduri europene anul trecut. Mai mult, de-a lungul ultimilor cinci ani zeci de investiţii au schimbat oraşul. Trei parcuri industriale cu investiţii de 200 de milioane de euro au creat mii de noi locuri de muncă în IT, automotive, farma, industrie.
 
Compania de logistică, transporturi şi comisionare vamală Wim Bosman România şi-a sporit anul trecut profitul cu 8,5% faţă de 2015, iar planurile pentru anul în curs vizează menţinerea aceleiaşi tendinţe. Care sunt măsurile luate de companie pentru a creşte profitabilitatea, arată un material din Business Magazin.
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO