Media & Advertising

Ce puteţi citi în numărul din această săptămână al revistei Business Magazin: „Câţi bani se fac din adrenalina noastră“

Ce puteţi citi în numărul din această săptămână...

Autor: Ioana Matei

23.07.2018, 00:04 76

► „Câţi bani se fac din adrenalina noastră“ este articolul de copertă pe care Business MAGAZIN vi-l propune săptămâna aceasta. Articolul analizează modul în care, în ultimii ani, românii s-au orientat din ce în ce mai mult spre activităţi de weekend care să îi scoată din zona de confort şi să le ofere puţină adrenalină. Astfel, clasicele ieşiri la film, la terasă sau în club sunt înlocuite tot mai des cu escapade în aquaparkurile şi parcurile de aventură deschise în majoritatea zonelor turistice ale ţării şi în jurul marilor aglomerări urbane. Cine sunt însă antreprenorii care fac profit din businessuri de agrement, unde aleg să investească, cu ce probleme se confruntă şi ce previziuni au asupra pieţei de profil?

► După ce a condus mai multe instituţii financiare pe piaţa locală, Johan Gabriels s-a întors recent pe postul de general manager al Ebury România. Într-un interviu acordat Business MAGAZIN, el explică modul în care fintech-urile schimbă bankingul tradiţional şi povesteşte care sunt serviciile aduse de Ebury pe piaţa din România.

► Zicala românească „Meseria, brăţară de aur“ primeşte o conotaţie cât se poate de actuală în contextul crizei prin care trece piaţa locală a muncii. Inspiraţi de modelul german de pregătire a tinerilor, şi angajatorii locali au început să vadă o soluţiile în învăţământul profesional dual. Care sunt avantajele aduse de această formă de studiu şi care sunt perspectivele de dezvoltare a acesteia în continuare?

► Barroso, Prodi, Schröder şi Cameron sunt nume de politicieni europeni de top. Barroso şi Prodi au fost preşedinţi ai Comisiei Europene, în timp ce Schröder şi Cameron au fost premierii Germaniei şi Marii Britanii. Toţi patru au ocupat funcţii în care una dintre cele mai mari răspunderi era să-şi apere cetăţenii de interesele corporaţiilor şi guvernelor străine. Cum au ajuns ca în prezent să lucreze pentru companii şi guverne cu interese mari în Europa veţi afla în noul număr al Business MAGAZIN.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO