Media & Advertising

Ce puteţi citi în numărul din această săptămână al revistei Business MAGAZIN

Ce puteţi citi în numărul din această săptămână...

Autor: Ioana Matei

11.03.2019, 00:04 83

♦ „Are o poziţie de conducere, dar simte că nu merită să fie acolo. Crede că există alţi colegi la fel de buni şi care nu au ajuns atât de sus. De aceea, munceşte mult pentru ca tot ce face să iasă şi să pară perfect. Se izolează, are stări depresive şi renunţă la hobby-uri pentru a avea rezultate la serviciu. Crede despre el că este un şarlatan şi, în sinea lui, abia aşteaptă să fie deconspirat pentru scăpa de această povară“ -  aşa s-ar descrie, pe scurt, profilul unui CEO care suferă de sindromul impostorului, o afecţiune de care suferă 7 din 10 persoane la un moment dat pe parcursul carierei. Despre „impostorii“ din rândul corporaţiilor din România veţi putea citi în articolul de copertă din cea mai recentă ediţie a Business MAGAZIN.

♦ Machetele, pozele şi randările proiectelor imobiliare ce urmează a fi dezvoltate sunt pline de copaci, spaţii verzi şi suprafeţe cu verdeaţă. În realitate însă, multe dintre ele ajung pline de locuri de parcare şi suprafeţe betonate. Unde a dispărut verdeaţa dezvoltărilor imobiliare din poze?

♦ Pasiunea pentru bijuterii şi călătorii a determinat-o pe Maria Mănoiu să înfiinţeze businessul Metaphora în urmă cu nouă ani. În prezent, vinde pe piaţa locală bijuterii etnice autentice lucrate manual pe care le importă din ţări precum Thailanda, India, Nepal şi Maroc, de peste 250.000 de euro. Care sunt planurile ei în continuare?

♦ În urmă cu 20 de ani, la intersecţia dintre şoseaua Ştefan cel Mare şi strada Barbu Văcărescu, pe colţ, se deschidea primul restaurant La Mama, cu bucate autohtone ca la mamă acasă, după cum îi spunea şi numele. Cum face faţă lanţul cu istorie pe piaţa locală clienţilor mai drămuiţi cu banii decât în trecut, chiriilor din ce în ce mai ridicate şi luptei pentru angajaţii din ce în ce mai puţini?

♦ Start-up-ul Zoidcoin Network a lansat la începutul acestui an un card pentru criptomonede, primul de pe piaţă la nivel internaţional, acesta fiind livrat deja în peste 10 ţări din întreaga lume. Cum a ajuns o echipă de români să se afle în spatele unei premiere la nivel global în domeniul fintech? Ioana Matei

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO