Media & Advertising

Ce puteţI citi în numărul din această săptămână al revistei Business Magazin

Ce puteţI citi în numărul din această săptămână...

Autor: Ioana Matei

28.01.2019, 00:05 97

♦ „Întrebări pentru 2019“ este cel mai recent material de copertă pe care vi-l prezintă Business MAGAZIN. Nici nu s-a terminat bine prima lună din an, că semnele de întrebare au început să apară din toate direcţiile, în toată domeniile, lăsând companiile în cumpănă tocmai în vremea stabilirii bugetelor şi strategiilor de afaceri.

♦ Cât se va mai deprecia moneda naţională? Ce se va întâmpla cu Pilonul II de pensii? La ce nivel va ajunge deficitul comercial al României? Va începe Ford producţia unui model nou de maşină la Craiova? Ce alte taxe va lansa guvernul? Vine criza? – sunt doar câteva dintre dilemele pe care vi le propunem ca subiect de reflecţie odată cu noua ediţie a revistei.

♦ Noul proiect gigant al lui Wargha Enayati, cel care a lansat pe piaţa locală conceptul abonamentelor medicale, începe să prindă contur. Ce obiective şi-a fixat omul de afaceri cu privire la centrul pentru vârstnici de 60 de milioane de euro şi care sunt soluţiile lui pentru „problemele veşnic româneşti“ ale sistemului medical?

♦ De la o fostă autobază transformată în hotel, Nicoale Căpuşan a ajuns să deţină acum unul dintre cele mai mari complexuri hoteliere din ţară şi să obţină venituri anuale de peste 10 milioane de euro. Planurile lui depăşesc graniţele Clujului şi vizează extinderea lanţului în Băile Herculane, prin revitalizarea fostului hotel Decebal, cât şi extinderea lângă Capitală.

♦ Matei Păun, Arin Ion, Cornel Fumea şi Adrian Vasile sunt patru români cu o experienţă de peste 15 ani în investiţii, fuziuni şi achiziţii şi management financiar. De ce au fondat Black Sea Fund, un fond de private equity pregătit să investească în companiile mici şi mijlocii din România?

♦ Ana Bordeianu s-a mutat în urmă cu un an la capătul celălalt al lumii, în Australia, unde continuă să-şi scrie povestea carierei pe care şi-a construit-o în domeniul telecom. Era ianuarie 2018 când a decis să plece în „The Land of Down Under“, acceptând poziţia de director customer operations şi membru în echipa executivă a Vodafone Hutchison Australia, o companie cu venituri de 3,5 mld. dolari australieni (2,2 mld. euro) în anul financiar 2017. Ce gust are cafeaua la 15.000 de kilometri de casă povesteşte Ana Bordeianu în cea mai recentă ediţie a Business MAGAZIN. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO