Media & Advertising

Ce puteţi citi în numărul din această săptămână al revistei Business MAGAZIN

Ce puteţi citi în numărul din această săptămână...

Autor: Ioana Mihai-Andrei

18.09.2017, 00:05 109

„Mai important decât maŞina de lux” este materialul de pe coperta Business MAGAZIN din această săptămână. În ultimii ani, în domeniul echitaţiei s-a petrecut o veritabilă explozie, acest sport devenind tot mai popular în rândul românilor. Dincolo de pasiunea pentru cai, mai mulţi antreprenori au decis să dezvolte businessuri pe baza acestei tendinţe, înfruntând parcă starea în care se află hergheliile din România. Centrele de agrement din domeniu s-au înmulţit în ultimii ani, ajungând la 150 de unităţi, şi tot mai mulţi români sunt interesaţi de acest sport, deşi costurile pentru practicarea echitaţiei nu sunt mici, nici întreţinrea cailor, iar pentru performanţe în concursuri sumele necesare sunt ameţitoare.

„Nici în visele mele cele mai optimiste nu am crezut că în ultimii trei ani va fi aşa un boom în dezvoltarea echitaţiei româneşti”, povesteşte Sorin Săveja, secretarul general al Federaţiei Ecvestre Române. „E ceva de necrezut, o veritabilă explozie, mai ales în zona Bucureştiului: cererea depăşeşte oferta cu mult, nu găseşti un loc unde să laşi un cal în pensiune”, argumentează Sorin Săveja.

Domeniul financiar-bancar le-a dat lui Florin Cioacă şi Florin Grosu nu doar o oportunitate de carieră în domeniu, ci şi şansa de a dezvolta un business. „Jocul pe care îl poţi pune în CV” creat de ei este folosit de cei mai mari jucători din industria finanţelor la nivel mondial, va genera anul acesta venituri de jumătate de milion de euro şi este evaluat la

5 milioane de euro. Ce urmează pentru Traderion au povestit cei doi antreprenori, în cadrul unei ediţii a emisiunii Smart Business.

După mai bine de 10 ani de muncă în multinaţionale, Paul Fulea a decis să preia una dintre cele mai vechi plantaţii de vie din nordul judeţului Constanţa, de care se ocupa anterior tatăl său. A pornit cu o investiţie de 2,2 milioane de euro, iar planurile sale vizează transmiterea afacerii peste generaţii, arată un articol din această săptămână în Business MAGAZIN.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO