Media & Advertising

Ce puteţi citi în noul număr al Business MAGAZIN: Pentru reţeaua de sănătate Regina Maria au trecut 25 de ani. Ce urmează?

Ce puteţi citi în noul număr al Business MAGAZIN:...
27.10.2020, 00:05 79

♦ Ajunsă la pragul istoric de un sfert de secol de activitate pe piaţa locală de servicii medicale private, reţeaua de sănătate Regina Maria se pregăteşte să construiască următorii 25 de ani pe pilonii ridicaţi prin investiţiile şi inovaţiile implementate până acum. Care au fost cele mai importante borne depăşite, ce înseamnă performanţa în medicina privată şi cum va arăta piaţa locală de servicii medicale private peste 25 de ani a răspuns Fady Chreih, CEO al Regina Maria, pentru cel mai recent articol de copertă al Business MAGAZIN.

♦ Este soţie, mamă şi antreprenoare full time, dar nu neglijează nici lectura, o activitate pe care o îndrăgeşte şi căreia îi dedică serile libere. Rucsandra Hurezeanu, fondatoarea companiei Ivatherm, a povestit în cel mai recent număr al Business MAGAZIN care sunt operele literare ce o ajută să evadeze din cotidian, în ce cărţi îşi găseşte inspiraţia şi ce titluri au ajutat-o să devină liderul de astăzi.

♦ Lipsa forţei de muncă din România a determinat o parte dintre angajatori să recurgă la importul forţei de muncă înainte de debutul pandemiei de COVID-19. În ce măsură însă mai este personalul asiatic o soluţie pentru companiile locale, pe o piaţă a muncii dictată de pandemie?

♦ După un deceniu de la criza financiară, România a pierdut peste 100 de unităţi de procesare a laptelui crud, un sector fragil, care acum este deţinut mai ales de antreprenori români, dacă ne referim la numărul de afaceri din industria de profil, dar este susţinut de multinaţionale, care au businessuri mai puternice şi afaceri de câteva ori sau zeci de ori mai mari. Cum arată radiografia unei industrii rezistente la criză?

♦ Amintiţi-vă când aţi călătorit ultima dată la Londra sau într-o altă mare capitală a lumii şi aţi căutat informaţii pe ecranele din aeroport. Cu siguranţă nu v-aţi gândit că este foarte posibil ca o parte din sistemele IT care gestionează întreg fluxul de pasageri să fi fost create la Cluj de un start-up fondat în urmă cu şase ani de un român. Pentru echipa condusă de Ligiu Uiorean, fondatorul AirportLabs, ambiţiile de expansiune merg dincolo de nori.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO