Media & Advertising

Ce puteţi citi în această săptămână în revista Business Magazin: „România, poartă pentru Asia“

Ce puteţi citi în această săptămână în revista...

Autor: Ioana Mihai-Andrei

17.07.2017, 00:04 95

♦ „România, poartă pentru Asia“ este materialul de coperta Business MAGAZIN din această săptămână. În 16 iunie, Administraţia Naţională a Portului Constanţa a semnat un acord cu Asociaţia Trans-Caspică de Transport, ceea ce înseamnă deschiderea Portului Constanţa pentru comerţul cu India, China, Iran, Kazahstan, Azerbaidjan şi Georgia. „România va fi o poartă pentru Asia“, spune Cezar Armeanu, ambasadorul României la Astana, capitala kazahă. „Iar pentru Kazahstan, noi vrem să fim principalul partener în accesul pe piaţa Uniunii Europene şi în zona Balcanilor.“ El a povestit pentru Business Magazin că 99% dintre elementele din tabelul lui Mendeleev se găsesc în Kazahstan; prin urmare, există un interes major din partea marilor puteri ale lumii să fie prezente pe această piaţă.

♦ Expo Astana 2017, desfăşurat în perioada 10 iunie - 10 septembrie, reuneşte participanţi din 114 ţări şi prezintă vizitatorilor celor mai nou soluţii în domeniul energiei - cu precădere cel al energiei curate. Un eveniment important, din perspectiva României, au fost discuţiile legate de investiţiile făcute de CEFC China - companie ce activează pe zonele de energie şi servicii financiare şi care se află în curs de preluare a 51% din acţiunile KMGI, entitatea ce operează Rompetrol.

♦ Imaginea companiei nu contează doar pentru consumatori, ci şi pentru candidaţii aflaţi în căutarea unui loc de muncă. Pentru a atrage şi menţine cei mai valoroşi candidaţi – care se vor dovedi, implicit, şi cei mai profitabili – companiile pun la bătaie un întreg arsenal.

♦ Pentru cei care sunt în căutarea unui loc de muncă, atmosfera plăcută de la birou este cel mai important criteriu, arată studiul „Cei mai doriţi angajatori“, realizat de Catalyst şi prezentat de BUSINESS Magazin.

♦ Mihaela Carată poate povesti, cu uşurinţă, din ce este compus un explozor şi cum funcţionează acesta. Inspirată de numele inventatorului dinamitei, antreprenoarea a înfiinţat în urmă cu şapte ani Nitro Nobel Group, o companie cu activităţi în domeniul explozivilor, care se îndreaptă anul acesta spre o cifră de afaceri de 1 milion de euro, conform unui articol din această săptămână din revista Business MAGAZIN. Ioana Mihai-Andrei

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO