Media & Advertising

Ce puteţi citi în această săptămână în Business Magazin

Ce puteţi citi în această săptămână în Business...

Autor: Ioana Matei

22.10.2018, 00:04 230

♦ „Avocatul din spatele celor mai mari tranzacţii din banking” este titlul articolului de copertă al celei mai recente ediţii a Business MAGAZIN, în cadrul căruia Cristina Filip, managing partner al casei de avocatură PeliFilip, descrie elementele care au cântărit cel mai mult în dezvoltarea carierei sale, precum şi a casei de avocatură PeliFilip. Cristina Filip a participat la vânzarea BCR către Erste, la cele două tranzacţii prin care Ion Ţiriac a vândut acţiunile Băncii Ţiriac către HVB şi Unicredit, dar şi la achiziţiile mai recente ale Băncii Tranzilvania, respectiv Volksbank şi Bancpost. Deşi valoarea acestor tranzacţii - o mică parte din cele la care a participat - însumează aproximativ 6 mld. euro, Cristina Filip, managing partner al casei de avocatură PeliFilip, spune că pentru ea numărul de zeroruri dintr-o tranzacţie nu e important. Ce contează cel mai mult pentru avocatul cu 20 de ani de experienţă pe piaţa locală a avocaturii de business veţi afla în cea mai recentă ediţie a Business MAGAZIN.

♦ Să iei un credit de la bancă pentru a cumpăra o casă este unul dintre cele mai fireşti lucruri în România, însă în urmă cu numai 16 ani, când a apărut primul credit ipotecar, a lua bani cu împrumut de la o instituţie financiară era ceva neobişnuit. În prezent, băncile româneşti dau cu împrumut populaţiei şi companiilor credite de peste 1,3 mld. euro pe lună. Cine sunt oamenii care au pus umărul pentru a construi sistemul bancar românesc, prin ce schimbări a trecut acesta de-a lungul anilor şi ce va urma pentru băncile din România?

♦ Cristina Zgherea şi-a construit cariera în sectorul financiar, însă recent a decis să dea corporaţiile pe un start-up pe care îl descrie ca fiind la intersecţia dintre tehnologie şi fashion. Ea locuieşte în prezent în Oslo, Norvegia, dar când a emigrat, acum circa un deceniu, prima ei oprire a fost în Copenhaga, Danemarca. Plecase din ţară pentru câteva luni care s-au transformat în 10 ani şi spune că experienţa aceasta a învăţat-o să nu îşi facă planuri pe termen lung.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO