Media & Advertising

Atenţie comentatori la articole online: Numai voi sunteţi responsabili pentru ceea ce scrieţi, nu publicaţia care vă găzduieşte

Atenţie comentatori la articole online: Numai voi sunteţi responsabili pentru ceea ce scrieţi, nu publicaţia care vă găzduieşte.
17.04.2011, 20:10 60

Un avocat specializat înlegislaţia internetului afirmă că doar autorii comentariilor la articolele online suntresponsabili în situaţia în care sunt aduse prejudiciiunor terţe persoane prin afirmaţiile lor, nu şi site-ul care îigăzduieşte. Astfel, dacă un cititor postează un comentariu în careeste jignită o persoană sau este adusă o gravă acuzaţie unei firmeşi acestea din urmă vor daune, numai cititorul care a postatcomentariul incriminat este considerat vinovat, şi nupublicţia.

"În condiţiile Legii nr.365/2002privind comerţul electronic, în cazul în care un ziar publică pesite-ul său comentarii ale cititorilor care aduc prejudicii unorterţe persoane, raspunderea revine exclusiv cititorului care asolicitat publicarea comentariului si, numai în mod excepţional,ziarului (în condiţiile stabilite de lege)", afirmă Laura Capătă,avocat la Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP).Explicaţia este inclusă într-un răspuns acordat Ziarului Financiar,la întrebarea "Este responsabilă o publicaţie online decomentariile postate de cititorii săi?", din cadrul rubricii recentlansate de Ziarul Financiar - Specialistul ZF. Această rubrică cuprinde dejaarticole cu răspunsuri specializate despre legislaţia muncii,legislaţia în construcţii şi atragerea de fondurieuropene.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO