Media & Advertising

Apare BUSINESS Magazin - prima revista saptamanala de afaceri

01.10.2004, 00:00 23

Publimedia International - Compania de Publishing a MediaPRO - va lansa pe 6 octombrie prima revista saptamanala de afaceri din Romania.
Publicatia se va numi BUSINESS Magazin, va avea minim 72 de pagini color si va contine analize, comentarii, reportaje, stiri si informatii diverse, destinate unui public pretentios in ceea ce priveste calitatea informatiei.
Echipa redactionala a revistei, ce isi propune sa fie prima de acest tip care se ridica la nivelul grafic si editorial impus de revistele de gen existente pe plan mondial, are in componenta o parte din membrii echipei ZF, la care s-au adaugat si alti ziaristi sau analisti de valoare din piata. De altfel, revista BUSINESS Magazin va preciza, inca de pe frontispiciu, ca este editata in colaborare cu Ziarul Financiar.
"Este un proiect a carei oportunitate a fost studiata permanent de noi in ultimii ani. Consideram ca de anul acesta piata romaneasca a devenit suficient de matura pentru a primi o astfel de publicatie, conceputa la standarde grafice si editoriale internationale", spune Laurentiu Ispir, redactor-sef al BUSINESS Magazin.
Editorii revistei spun ca noua publicatie va reprezenta o premiera pe piata romaneasca, atat din punct de vedere editorial, cat si grafic. Editorial, pentru ca va oferi cititorilor de presa financiara analize pe larg ale evenimentelor economice importante, interne si internationale, analizand propagarea efectelor acestora in toate segmentele de business. Calitatea grafica a revistei, pornind de la calitatea hartiei pana la cea a ilustratiilor, va fi similara publicatiilor de acelasi tip din Vest.
"Romania este din ce in ce mai conectata la pietele internationale si era momentul ca aceasta apropiere de standardele vestice sa aiba loc si pe piata saptamanalelor de afaceri, un segment foarte important si aflat abia la inceputul cresterii", precizeaza Laurentiu Ispir.
Structura revistei este complexa si va fi relativ constanta: prima parte va fi puternic ancorata prin analize si stiri la mediul romanesc de afaceri, urmand ca a doua parte sa aduca nota de cosmopolit specifica acestui tip de publicatie prin articole de politica sau afaceri externe, media si advertising, life style, stiinta si tehnologie, interviuri si portrete ale oamenilor de afaceri romani sau straini, arta si societate si multe altele.    Prin continut si calitate, revista se va adresa initial cititorilor avizati de presa de business, segment dominat in prezent la nivel de cotidiene de Ziarul Financiar.
"Adevarata provocare a revistei va fi sa atraga in acest segment si oamenii ce vor incepe sa constientizeze de acum incolo faptul ca au nevoie de informatii care sa le arate clar cum decizii sau fapte aflate aparent la distanta le pot afecta finantele personale. BUSINESS Magazin va avea timpul, spatiul si know how-ul pentru a explica in detaliu aceste conexiuni fara a afecta in nici un fel acuratetea sau pertinenta analizelor", spune redactorul sef al noii reviste.
Publicatia va aparea saptamanal, in fiecare zi de miercuri, si va costa 39.000 de lei.
Compania de Publishing a MediaPRO se afla in plina dezvoltare. "Lansarea primei reviste saptamanale de business din Romania face parte din strategia de dezvoltare accelerata a companiei de Publishing a MediaPRO, care mai cuprinde - discutand doar despre aceasta toamna - si alte proiecte importante: relansarea cu succes a revistei ProTV Magazin, lansarea de sine-statatoare a doua dintre cele patru reviste ZF (ProMotor si GO4IT!), precum si elaborarea unui viitor produs media extrem de complex, proiect care se afla in plina desfasurare", spune Dragos Stanca, directorul general al Publimedia International.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO