Media & Advertising

Acţiunile Netflix cresc cu 12% după ce compania a depăşit pragul de 200 de milioane de subscripţii plătite. Netflix nu mai are nevoie de împrumuturi pentru dezvoltare

Acţiunile Netflix cresc cu 12% după ce compania a...

Autor: Alex Ciutacu

20.01.2021, 12:47 345

Netflix a încheiat cel mai important an din istoria companiei cu o veste bună pentru investitori, după ce a depăşit ritmul înrolărilor pe care şi l-a propus, şi a ajuns în punctul în care mai trebuie să împrumute bani pentru dezvoltare, potrivit Bloomberg.

Cea mai populară platformă de streaming de conţinut din lume a atras încă 8,51 de milioane de clienţi în ultimele trei luni ale anului 2020, ajutată de popularitatea unor seriale precum „Bridgerton” sau „The Queen s Gambit”. Evoluţia a fost atât peste estimările Netflix, cât şi peste cele ale Wall Street-ului, unde analiştii estimau 6,06 milioane de utilizatori noi.

Acţiunile Netflix înregistrau un plus de 12% în orele dinainte de începerea şedinţei de tranzacţionare.

Raportul Netflix aduce două noutăţi care bucură investitorii: Compania a trecut pentru prima dată de borna de 200 de milioane de utilizatori şi a ajuns pentru prima dată în poziţia în care se poate baza pe cash flow pentru dezvoltare, nu pe noi împrumuturi.

Cu 8,2 miliarde în cash – şi o linie de credit care nu a fost oprită încă – Netflix a anunţat că nu mai are nevoie de finanţare externă. Mai mult, compania plănuieşte răscumpărări, ceea ce nu s-a mai întâmplat în ultimul deceniu.

Pandemia a ajutat mult activitatea Netflix, întrucât oamenii au stat în casele lor, iar opţiunile de divertisment au fost extrem de limitate. Compania a câştigat 25,9 milioane de clienţi în primele şase luni ale anului 2020. Pentru întreg anul trecut, compania a atras 36,6 milioane de clienţi noi, reprezentând un nivel record.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO