”Doar un program de MBA te poate duce în toate ariile din business astfel încât să faci pasul către top management”

10.06.2019, 12:13 Autor: Adelina Mihai

Dorinţa de a avansa în carieră este unul dintre principalele motive pentru care managerii se înscriu la un program de educaţie managerială de tip MBA, iar de cele mai multe ori promovările se fac chiar înainte de absolvirea programului.

”Pentru mine, motivul de bază pentru înscrierea la MBA, similar majorităţii celor care se înscriu la un astfel de program, a fost dorinţa de a avansa în carieră: simţeam, la momentul înscrierii, că sunt blocată în partea inferioară a middle managementului, unde nu aveam ocazia să fac management decât cu echipe locale. Acest lucru s-a schimbat deja, am trecut la nivelul următor în care conduc un centru cu echipe localizate în mai multe ţări din EMEA şi mai multe linii de business care îmi permit să îmi folosesc competenţele şi să îmi dezvolt noi abilităţi”, a explicat Maria Enache Florescu, absolventă a programului de Executive MBA oferit de Univeristy of Sheffield şi care în prezent este senior manager, software support în cadrul unei multinaţionale din sectorul IT.

Al doilea motiv pe care s-a bazat decizia sa de urma cursurile unui program de MBA a fost nevoia de învăţare permanentă, pentru că, spune ea, ”trăim o perioadă extraordinară din punctul de vedere de asimilare de cunoştinţe”, iar totul se află în transformare permanentă.

”De la cele mai simple procese de business până la implementări de strategii, totul se întâmplă într-un ritm rapid şi dacă nu poţi asimila informaţia şi nu te dezvolţi o dată cu businessul te expui unui risc enorm de a te mulţumi cu un job de duzina şi să nu îţi atingi potenţialul”, a mai spus Maria Enache Florescu.

Deşi există o tendinţă din ce în ce mai mare ca managerii să îşi asigure din fonduri proprii costurile aferente unui program de MBA, Maria Enache Florescu spune că a avut norocul de a lucra într-o companie care se preocupă foarte mult de dezvoltarea angajaţilor, astfel că 80% din taxele MBA-ului au fost suportate de companie, iar 20% din taxe şi costurile aferente săptămânilor de studiu în Marea Britanie şi în Grecia au fost finanţate din fonduri proprii. În prezent, costul programului de EMBA oferit de University of Sheffield este de 14.950 de euro (care include doar costul studiilor), la care se mai adaugă costul celor două deplasări externe.

„Consider că amortizarea investiţiei în MBA s-a facut deja în mare parte, având în vedere că responsabilitatea mea a crescut exponenţial în ultimii 2 ani, iar faptul că am fost expusă în cadrul MBA-ului la concepte şi modele noi de business m-a ajutat foarte mult în setarea organizaţiei care îmi raportează la nivel de EMEA. (...) Doar un program de MBA are o curriculă care să te <conducă> pe perioada celor 2 ani prin toate ariile de business cu care ar trebui să fii familiarizat în clipa în care îţi doreşti să faci pasul către top management”, a mai spus ea. În opinia ei,  un angajat nu poate ocupa o poziţie de top management dacă este extrem de nişat pe o singura arie.

”Odată ce deciziile le care le iei impactează toate departamentele companiei, trebuie să ai un nivel de înţelegere al necesităţilor fiecărui department, lucru pe care îl face cu succes un program de MBA, ajutând studenţii să înţeleagă fiecare arie de business dintr-o companie”.

 

Universitatea Internaţionala Sheffield CITY College este una din cele şase facultăţi din Universitate şi singura ce are sediul peste hotare. Prin unirea UK-ului cu Sud-Estul si Estul Europei, Facultatea Internaţională oferă studenţilor oportunitatea unică de a studia pentru a obţine o diploma de top britanică a Universtăţii Sheffield în regiunea lor.

Executive MBA (EMBA) este un program inovator conceput pentru managerii din ziua de azi şi oamenii de afaceri ce doresc să îşi îmbunătăţească abilităţile şi cunoştinţele lor profesionale, pentrucarieră şi dezvoltare personală. Participanţii acestui program îşi îmbogăţesc experienţa şi  împărtăşeasc cele mai bune practici cu oameni din alte culturi, ţări şi industrii. În fiecare an, managerii de nivel înalt de la companii de top din Europa de Sud-Est şi Europa de Est sunt admişi la programul nostru de MBA. Executivii nu trebuie să renunţe la poziţiile lor sau să-şi întrerupă cariera pentru a participa la curs, întrucât programul de desfăşoară pe durata weekend-ului (1 weekend pe lună).

După completarea cu success a programului, absolvenţii nostrii primesc titlul de Master în Managementul Afacerilor (MBA) direct de la Universitatea Sheffield, UK.
Pentru mai multe informaţii, contactaţi-ne.

 
 
 
O campanie Ziarul Financiar și The University of Sheffield