Info

ZenBook Flip S (UX371EA), flexibilitate şi productivitate pentru afaceri

Opinia specialistului

Autor: Publicitate

02.12.2020, 16:42 177

În această perioadă oamenii de afaceri au mai puţine călătorii în interes de serviciu, dar lucrează mai mult de la distanţă, iar condiţiile activităţii pot fi similare celor mobile. De aceea, un instrument fiabil, flexibil şi performant, precum noul laptop convertibil ASUS ZenBook Flip S, va ridica întotdeauna cel puţin o sprânceană omului de afaceri care este nevoit să care după el, practic, un birou mobil.

 

Ecran tactil OLED 4K UHD

ZenBook Flip S vine, în premieră, cu un ecran tactil OLED 4 K NanoEdge de 13,3 inchi, care acoperă 100% gamutul de culoare DCI-P3, care este vedeta acestui model. Raţia de contrast de 1.000.000:1, timpul de răspuns de 0,2 ms, unghiul larg de vizualizare de 178° şi emisia de lumină albastră nocivă care este cu 70% mai mică decât în cazul unui LCD normal vor fi cu siguranţă apreciate de orice utilizator. Dacă trebuie să foloseşti laptopul în cele mai diferite ambiente din punct de vedere al iluminării şi în diverse scenarii de utilizare, atât pentru scopuri de business, cât şi pentru scopuri de divertisment, ZenBook Flip S va fi companionul ideal, oferindu-ţi culori PANTONE® Validated şi certificarea VESA DisplayHDR 500 True Black.

De obicei, acurateţea culorilor este reprezentată printr-o diagramă 2D a gamutului de culoare, care arată cât de fidel sunt reproduse culorile, dar numai la un anumit nivel al luminozităţii. Totuşi, întrucât abilitatea de a reproduce cu acurateţe culorile la diferite niveluri de luminozitate este crucială, panourile OLED ASUS sunt calibrate să reproducă fidel culorile într-un volum de culoare 3D, care arată ce va reda panoul la un gamut de culoare 100% DCI-P3, indiferent de nivelul de luminozitate. Asta asigură faptul că tot conţinutul este afişat cu acurateţe şi exact aşa cum au intenţionat creatorii, nu doar la luminozitate maximă, ci la orice nivel al luminozităţii. Asta este important în special pentru conţinutul HDR. Drept rezultat, volumul de culoare al ecranului tactil OLED este de până la 1,6 ori mai mare decât cel al unui panou tradiţional LCD.

Ecranul lui ASUS ZenBook Flip S UX371 poate suporta până la 500 de niţi de luminozitate maximă şi 0,0005 niţi de negru profund. Cu un contrast extrem şi o reproducere precisă a culorilor la orice nivel, totul arată foarte clar şi vibrant, chiar şi în zonele cu conţinut mai întunecat. Asta ajută şi la confortul ochilor: poţi scădea luminozitatea fără a pierde contrastul şi culorile vibrante, ceea ce rezultă într-o emisie redusă de lumină albastră.

 

Finisaj sofisticat

Carcasa şi capacul lui ASUS ZenBook Flip S au tăieturi cu diamantul Red Copper, care se asortează perfect finisajului prestigios Jade Black, iar finisajul unic cu cercuri asimetrice ZenBook este prezent pe capac, prezentând o suprafaţă care este odihnitoare ca aspect şi sofisticată ca aparenţă. Greutatea lui ASUS ZenBook Flip S este de numai 1,2 kg şi are un profil cu o grosime mai mică de 14 mm, ceea ce rezultă într-un format suplu care este uşor de transportat.

ASUS ZenBook Flip S este echipat cu balamaua exclusivă 360° ErgoLift, care permite ecranului să fie rabatat în orice poziţie, în funcţie de nevoile de utilizare din respectivul moment. Balamaua a fost testată pentru o durabilitate de peste 20.000 de cicluri deschis/închis. Designul ErgoLift înclină automat tastatura în momentul în care laptopul este deschis. Acest design nu doar că îţi permite să tastezi mai confortabil, ci măreşte şi spaţiul pentru ventilaţie de sub carcasă, pentru o disipare îmbunătăţită a căldurii.

ASUS ZenBook Flip S are un accesoriu opţional ASUS Pen 2.0 (SA201) activ, care suportă 4.096 de niveluri de senzitivitate a presiunii şi MPP 2.0, care permite utilizatorilor să creeze lucrări mai detaliate si mai vii. Stiloul are o autonomie a bateriei de până la 12 luni.

 

Cea mai bună experienţă de intrare de date

Un design edge-to-edge al tastaturii utilizează tot spaţiul din formatul compact al lui ZenBook Flip S. Tastatura are o distanţă de 19,05 mm între mijlocul unei taste şi mijlocul tastei adiacente, păstrând multe dintre tastele funcţionale folosite în mod frecvent, ceea ce permite utilizatorilor să tasteze confortabil şi precis. Tastatura este iluminată pentru o tastare confortabilă în medii întunecate, cum ar fi în timpul unui zbor cu avionul.

Tastatura include, de asemenea, tastele funcţionale Home, Page Up, Page Down şi End. Asta permite utilizatorilor să execute funcţii cu o singură mână (întrucât nu sunt nevoiţi să apese în paralel şi tasta Fn). Asta îmbunătăţeşte eficienţa pentru activităţi precum citirea sau scanarea documentelor. Apropos de tasta Fn, aceasta include o opţiune de încuiere, care permite utilizatorilor să comute rapid între funcţiile tastelor dedicate sau funcţiile clasice F1-F12 prin apăsarea simultană a combinaţiei de taste Fn Ă Esc. De asemenea, include un LED încorporat în tasta Fn pentru a indica dacă funcţiile clasice F1-F12 sunt activate. Dacă iluminarea este oprită, atunci sunt active tastele rapide dedicate.

Tastele lui ASUS ZenBook Flip S au o subtilă indentaţie de 0,12 mm în formă de farfurie şi o cursă de 1,4 mm — cea mai lungă din această clasă de laptopuri de business. Indentaţia în formă de farfurie ghidează subtil degetele către centrul tastelor, iar cursa lungă oferă un feedback mai bun. Împreună, aceste funcţii îmbunătăţesc precizia tastării şi oferă confortul tastării pe o tastatură de PC desktop.

ZenBook Flip S este disponibil cu NumberPad 2.0, o tastatură numerică iluminată cu LED integrată în touchpad, care suplineşte lipsa tastelor numerice din laptopurile compacte. Un senzor cu o singură atingere în partea dreaptă sus a touchpad-ului activează sau dezactivează NumberPad-ul, iar o apăsare pe iconiţa din stânga sus îţi permite să alegi unul dintre cele două niveluri de luminozitate disponibile. De asemenea, poţi glisa de la iconiţa din stânga sus în orice direcţie a NumberPad 2.0 pentru a activa app-ul Calculator pe afişajul principal. Asta îţi oferă o modalitate productivă de a introduce numere, rezolvând vechea problemă a lipsei tastelor numerice de pe laptopurile compacte. Cu NumberPad, poţi introduce rapid date numerice sau face calcule, iar în modul Touchpad sticla oferă un control precis şi super fluid pentru degete, cu suport pentru gesturi cu atingeri multiple.

 

Specificaţii impresionante şi cuprinzătoare

Având un format subţire şi uşor, ASUS ZenBook Flip S UX371 este echipat cu următoarea generaţie de procesoare Intel® Core. Fiecare model suportă, de asemenea, până la 16 GB de memorie şi SSD NVMe PCIe 3.0 de 1 TB, precum şi porturi Thunderbolt™ 4, HDMI 1. 4 şi USB 3.2 Gen 1 Type-A. Toate aceste opţiuni asigură o conectivitate cuprinzătoare.

ASUS ZenBook Flip S UX371 este motorizat de un procesor de generaţia următoare Intel® Core™ i7, cu grafică Intel® Xe. Grafica Intel® Xe include cea mai recentă tehnologie grafica de la Intel, care oferă utilizatorilor un nivel de performanţă comparabil cu al unei plăci grafice discrete. Laptopul adoptă un design cu memorie integrată, pentru a permite folosirea unei carcase mai subţiri şi mai uşoare, dar oferă o capacitate de până la 16 GB şi o frecvenţă de 4.266 MHz LPDDR4X, specificaţii care oferă o putere de procesare considerabilă.

ZenBook Flip S UX371 poate fi dotat cu SSD NVMe™ PCIe® 3.0 de până la 1 TB sau, opţional, cu un modul de memorie de mare viteză 32 GB Ă 512 GB Intel Optane Memory H10, pentru o creştere de 1,35 ori a vitezei de acces la date. Stocarea Intel® Optane oferă viteze apropiate de cele ale DRAM, dar cu capacitatea şi non-volatilitatea stocării convenţionale de tip SSD sau HDD, nu pierde ce era stocat atunci când PC-ul este oprit , ceea ce face calculatorul să pară mult mai receptiv. Comparativ cu un PC configurat similar, dar cu un SSD, Intel® Optane Memory accelerează semnificativ lansarea şi timpii de încărcare pentru fişiere, aplicaţii care folosesc intensiv grafica şi jocuri. Modulul de memorie Intel® Optane Memory H10 oferit ca o opţiune pentru stocarea noului ZenBook combină 32 GB de memorie Optane cu 512 GB de stocare 3D QLC NAND (similară tipului de stocare folosit de SSD-urile rapide).

 

Conectivitate supremă: tehnologie exclusivă ASUS WiFi Master Premium

ZenBook Flip S este echipat cu tehnologia ASUS WiFi Master Premium, care nu doar că are integrată o reţea  Intel® WiFi 6 pentru performanţe mai rapide în transmisia de date wireless, ci adaugă şi o exclusivitate ASUS: WiFi SmartConnect and WiFi Stabilizer, care oferă utilizatorilor distanţe mai mari, stabilitate şi o experienţă de reţelistică wireless perfectă.

Un card de reţea wireless dual-band încorporat Intel® AX201 WiFi 6 (802.11ax) oferă viteze de până la 2,4 Gbps şi asigură un flux de date de 3 ori mai mare şi o capacitate a reţelei de 4 ori mai mare decât Wi‑Fi 5 (802.11ac). Cardul de reţea încorporează, de asemenea, Bluetooth 5.0, pentru conectarea la dispozitivele prevăzute cu Bluetooth.

Utilizatorul poate activa WiFi SmartConnect în software-ul MyASUS, după care laptopul se va conecta automat la router cu cel mai bun semnal disponibil în mediul respectiv. De asemenea, memorizează hotspot-urile mobile la care te conectezi şi prioritizează conexiunile la ele atunci când sunt detectate. Alege întotdeauna self-hotspot-uri şi preferă să conectezi cel mai bun AP din mediu, astfel încât să poţi face roaming liber în zone mari cu notebook-ul tău ASUS, fără să pierzi ceva.

Pentru a putea obţine marginile incredibil de subţiri ale ecranului, multe laptopuri au început să amplaseze antenele WiFi sub zona tastaturii. Dar această zonă găzduieşte deja multe componente hardware de înaltă frecvenţă, care pot genera mult zgomot electromagnetic care interferează cu semnalele WiFi. Pentru a evita asta, ASUS nu doar că a introdus tehnologie de reducere a zgomotului pentru reducerea interferenţelor cu semnalul USB 3.0, ci şi un filtru metamaterial care izolează zgomotul electromagnetic care radiază de la porturile USB 3.0, pentru a asigura faptul că performanţa transmisiei Wi-Fi rămâne stabilă şi consistentă.

ASUS ZenBook Flip S dispune de două porturi USB-C® Thunderbolt™ 4, fiecare dintre acestea fiind capabil să suporte o lăţime de bandă pentru date de până la 40 Gbps şi ieşiri duale 4K sau o singură ieşire către un ecran  8K. În plus, ASUS ZenBook Flip S oferă, de asemenea, un port standard HDMI 1.4 pentru conectarea unui videoproiector şi un port USB 3.2 Gen 2 Type-A.

 

Autonomie mare pentru utilizare întreaga zi

ASUS ZenBook Flip S este disponibil cu o baterie de 67 Wh care oferă o incredibilă autonomie de 15 ore (cu un panou de 1 W), ceea ce le permite utilizatorilor să lucreze o întreagă zi fără să fie nevoiţi să încarce laptopul. Alături de autonomia de până la 15 ore, ZenBook Flip S oferă, de asemenea, şi o funcţie de încărcare rapidă, care poate încărca bateria de la 0% la 60% în doar 49 de minute.

Suportul USB-C® Easy Charge înseamnă că ZenBook Flip S poate fi folosit cu o largă gamă de încărcătoare standard USB-C (5V - 20V). Utilizatorii se pot bucura de încărcare ultra-rapidă cu orice încărcător certificat PD (Power Delivery), inclusiv adaptorul de 65 W cu încărcare rapidă care vine la pachet cu ZenBook Flip S, sau îşi pot încărca dispozitivul din mers, cu încărcătoare din avioane, încărcătoare portabile sau acumulatori! Asta este incredibil de comod atunci când nu sunt disponibile prize de perete, cum ar fi în timpul zborurilor sau în vehicule.

Easy USB-C® Charging asigură o încărcare de 4,5 W atunci când laptopul este conectat la un încărcător fără Power Delivery, inclusiv la încărcătoare portabile sau încărcătoare cu USB Type-A la USB-C®. Atunci când foloseşti un încărcător Power Delivery, viteza de încărcare se va adapta la ieşirea adaptorului de alimentare, până la un maximum de 65 de waţi.

 

Poziţie ideală a camerei web

Un studiu întreprins de ASUS a relevat că 76% dintre utilizatorii de laptopuri încă mai folosesc o cameră web, cel puţin o dată pe lună. Spre deosebire de alţi producători, ASUS a decis sa reţină poziţionarea pe marginea de sus a ecranului, întrucât 80% dintre utilizatori preferă să aibă camera web acolo, iar o cameră web montată pe marginea de jos a ecranului poate produce o imagine deloc flatantă a fizionomiei utilizatorului.

Subţierea marginilor ecranului în condiţiile menţinerii camerei web nu a fost o sarcină uşoară. Inginerii ASUS au reproiectat modulul camerei pentru a-l face cât se poate de subţire şi au gândit un nou amplasament al cablului care permite reducerea lăţimii marginii de sus a ecranului fără a sacrifica webcam-ul.

 

Audio excepţional

Sistemul audio al noii serii ZenBook Flip a fost tunat cu atenţie de experţii din echipa ASUS Golden Ear şi a fost certificat de specialiştii în audio de la Harman Kardon, pentru a se asigura cel mai bun sunet posibil pentru tot felul de tipuri de conţinut.Boxele lui ZenBook Flip S UX371 beneficiază de un chip amplificator inteligent care permite automat volumul maxim posibil prevenind deteriorarea pe termen lung a bobinelor de voce sensibile ale boxelor.

Pentru cei ce călătoresc în interes de afaceri sau pentru alţi lucrători de la distanţă, sistemele de conferinţă au devenit din ce în ce mai comune. Calitatea vocii este importantă pentru o comunicare clară şi eficientă, aşa că noul ZenBook Flip S UX371 dispune de tehnologia ASUS AI Noise-Canceling Audio, care asigură faptul că utilizatorii aud şi pot fi auziţi cu claritate în orice scenariu. Pagina funcţiei ClearVoice Mic permite utilizatorilor să selecteze unul dintre cele patru moduri: Normal, Balance, Single Presenter sau Multi-Presenter.

De asemenea, in procesul de a face ZenBook-ul mai subţire şi mai uşor, cu tastatură edge-to-edge, tradiţionalul jack audio de 3,5 mm a fost în mod intenţionat omis. Dar noul ZenBook include un dongle USB-C la 3,5 mm pentru utilizatorii care vor să se conecteze prin intermediul unui jack audio de 3,5 mm. Dongle-ul are certificare Hi-Res Audio pentru a asigura o experienţă audio excepţională.

 

ASUS ZenBook Flip S UX371 are absolut tot ce-i trebuie pentru a le oferi oamenilor de afaceri mobili viaţa pe care o merită. Greutatea şi volumul reduse, ecranul superb, performanţele solide, designul funcţional şi bogăţia de funcţii încorporate îl fac un companion ideal, acasă, la birou sau pe drum, în sarcini de business sau pentru divertisment. Este un instrument flexibil şi valoros care te va face să uiţi de laptopurile voluminoase ale trecutului.

 

SPECIFICAŢII

Procesor                    Procesor Intel® Core™ i7 de generaţia următoare

Grafică                       Intel® Xe

Sistem de operare    Windows 10 Pro / Home

Ecran                          13,3 inchi OLED 4K UHD (3.840 x 2.160) 16:9 panou tactil cu margini subţiri NanoEdge 3,9 mm grosime ramă laterală;

                                    unghi larg de vizualizare de 178°; 100% acoperire DCI-P3

Camere                       Cameră HD IR

Memorie                      Până la 16 GB 4266 MHz LPDDR4X

Stocare                    1 TB PCIe® NVMe™ 3.0 x4 M.2 SSD
                                  256 GB / 512 GB PCIe® NVMe™ 3.0 x2 M.2 SSD

                                  32 GB Ă 512 GB Intel® Optane™ Memory H10 cu SSD

Wireless                    Până la dual-band WiFi 6 (802.11ax) Ă Bluetooth® 5.0

Conectivitate             2 x Thunderbolt 4 USB-C

                                   1 x USB 3.2 Gen 1 Type-A

                                   1 x HDMI 1.4

Formate audio        Microfon analogic încorporat cu recunoaştere vocală Cortana, certificat de Harman Kardon

Baterie                     Autonomie de până la 15 ore

Dimensiuni              305 x 211 x 13,9 mm

Greutate                  1,2 kg

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO