Info

Supliment Insolventa

Supliment Insolventa
25.03.2014, 13:36 138

Suplimentul Insolventa este disponibil in 27 martie impreuna cu Ziarul Financiar.

Insolventa, care a lovit direct peste 100.000 de firme din Romania si a contaminat intregul mediu de business ca urmare a legaturilor comerciale si de finantare dintre societati, a ajuns sa fie o piatra de moara pentru economie, in conditiile in care administratorii si lichidatorii judiciari gasesc cu greu cumparatori pentru activele acestor firme care raman cu anii in afara circuitului economic.
Ministerul Justitiei a incercat de anul trecut sa modifice cadrul legislativ in materie, dar pe fondul controverselor iscate, proiectul a intrat din nou la sertar.

-  Care este stadiul noului cod al insolventei si cand ar putea intra in vigoare noua legislatie?
-  Cum ar putea ajuta Noul Cod la o dezghetare mai rapida a activelor blocate in urma insolventelor si falimentelor?
-  Cum va evolua numarul de insolvente in acest an si de ce cresterea economica nu se reflecta si in evolutia numarului de firme intrate in insolventa? -  Ce efecte va avea asupra procedurilor schimbarea modului in care un plan de reorganizare poate fi aprobat in urma votului creditorilor?
-  Prezentarea statisticilor de la Buletinul Procedurilor de Insolventa cu privire la situatia pe ultimii cinci ani – numar total de insolvente, falimente si reorganizari aprobate.
-  In ce mod influenteaza noua legislatie situatia companiilor de stat care ar putea intra in insolventa?

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO