Info

Societatea şi-ar dori o nouă abordare din partea autorităţilor în lupta împotriva fumatului

Articol cu continut publicitar

Societatea şi-ar dori o nouă abordare din partea...
05.05.2021, 09:00 235

Puterea ştiinţei şi a colaborării

 

La vremuri noi, abordări noi. Abordările sunt cerute chiar de societate pentru rezolvarea unei probleme globale. Există peste un miliard de fumători la nivel global, cifră care plasează fumatul în topul problemelor de sănătate publică pentru a căror rezolvare este nevoie de implicarea guvernelor, a specialiştilor şi a companiilor private. Amploarea acestei provocări a fost confirmată recent de sondajul realizat de compania de cercetare Povaddo, la cererea Philip Morris International (PMI), în decembrie 2020. La sondaj au participat 22.507 respondenţi adulţi din 20 de ţări.

 

O nouă abordare a problemei fumatului

 

76% dintre respondenţi declară că este important ca guvernele să dedice timp şi resurse acestei probleme.

Majoritatea respondenţilor au spus că aşteaptă din partea guvernelor, a autorităţilor de reglementare şi a comunităţii de specialişti în sănătate publică o abordare contemporană şi mai orientată spre ştiinţă, care încurajează inovaţia şi colaborarea atunci când iau decizii legate de domeniul sănătăţii publice – inclusiv pentru stabilirea unor strategii de reducere a incidenţei fumatului.

 

Presiune şi aşteptări din partea societăţii

73% dintre respondenţi, un număr semnificativ, doresc ca guvernele să ia în considerare rolul pe care îl pot avea alternativele la fumat în construirea unui viitor fără fum în ţările lor.

71% dintre persoanele chestionate sunt de acord că încurajarea adulţilor care altfel ar continua să fumeze ţigări să treacă definitiv la alternative fără fum poate completa celelalte eforturi depuse pentru a reduce efectele nocive ale ţigărilor la nivel de societate.

77% dintre respondenţi consideră că fumătorii adulţi care altfel ar continua să fumeze trebuie să aibă acces la alternativele fără fum, fundamentate ştiinţific, care sunt mai bune decât continuarea fumatului, şi la informaţii corecte despre acestea.

 

Inovaţiile din ştiinţă şi tehnologie au făcut posibilă existenţa acestor produse astăzi şi, mai mult, au pus bazele unui viitor fără fum. Iar societatea poate influenţa viteza cu care acest viitor va deveni realitate.

Cifrele arată extrem de clar că societatea doreşte o nouă abordare care să le permită adulţilor, care altfel ar continua să fumeze, să facă alegeri mai bune pentru ei înşişi. E evident şi binecunoscut că cea mai bună alegere pentru persoanele care fumează este să renunţe complet la ţigări şi nicotină. La fel, trebuie continuate cu prioritate eforturile pentru a proteja minorii de fumat: să prevenim iniţierea şi să promovăm renunţarea la fumat în rândul tinerilor.

Însă adulţilor care nu renunţă nu li se poate refuza oportunitatea de a trece la alternative mai bune.

 
 

Cât de repede putem spera la un viitor fără fum?

Răspunsul perfect rezumat la această întrebare stringentă îl oferă Jacek Olczak, Chief Operating Officer în cadrul Philip Morris International: „Dorinţa societăţii de a avea o nouă abordare pentru combaterea fumatului este clară. Există alegeri mai bune pentru oamenii care altfel ar continua să fumeze. Deci, întrebarea crucială care se pune acum este: cât de repede putem transforma această oportunitate de progres în realitate pentru sutele de milioane de fumători adulţi din lumea de astăzi? Sunt convins că, pentru a atinge mai repede obiectivul unui viitor fără fum, trebuie să lăsăm ştiinţa să conducă şi să încurajăm conversaţiile transparente bazate pe fapte, care includ toate părţile interesate şi care pot contribui la schimbare. Dacă experienţa noastră comună din ultimul an ne-a învăţat ceva, este că, în faţa unei probleme presante, nu există nici timp de pierdut, nici loc pentru ideologii şi credinţe nefondate. Soluţiile se nasc din fapte, colaborare şi minţi deschise.”

Aflaţi mai multe aici.

Material realizat cu susţinerea Philip Morris România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO